Mamić novom funkcijom doskočio sukobu interesa

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 14.04.2011. 09:13

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Drago Sopta / CROPIX

Mamić po novome više nije predsjednik uprave, odnosno poslovodne službe, objasnio je direktor plavih Damir Vrbanović.

Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić u prvom obraćanju na novoj funkciji nije izgubio dopredsjedničku retoriku. Reagirao je na Večernjakovu usporedbu Kramarićeve minutaže s Ademijevom i Vrsaljkovom, zapeklo ga je kad se sam javio...

– Znate li kolike su moje šanse da utječem na trenerovu odluku? Kao glinenom golubu na streljani! – slikovito je nastupio Mamić.

Kako onda objašnjavate takvu mizernu minutažu plavog devet?

– To nije pitanje za mene, čak ni za sportskog direktora Zokija, nego isključivo za našega trenera. Ja ne sudjelujem u odlučivanju tko će igrati – dodao je Mamić.

Osvrnuo se na skupštinu kluba, usklađivanje klupskoga statuta sa zakonima. Na primjer, zašto Dinamo prije nije izašao ususret navijačkim zahtjevima ako su oni bili opravdani?

– Zakoni su bili puni nedorečenosti i mogli su se proizvoljno tumačiti. Mi smo, eto, na prvom okupljanju skupštine sve uskladili sa zakonom i na naš statut više nitko ne može imati ni najmanjeg prigovora. U njemu je jasno objašnjeno kako se može postati članom kluba i kako ući u upravljačka tijela. A to što je, primjerice, Vlatko Marković morao izaći iz Skupštine jer tako kaže zakon, ja se tom odlukom ne junačim, nego je se sramim – dodao je Mamić.

Ali, ako je statut usklađen sa Zakonom o športu, kako onda otac menadžera s Fifinom licencijom Zdravko Mamić i dalje može biti u upravljačkome tijelu kluba? Mikrofon je preuzeo direktor Damir Vrbanović:

– Zdravko Mamić imenovanjem na funkciju izvršnoga predsjednika više nije predsjednik Dinamove uprave, odnosno poslovodne službe, te nije u sukobu interesa. A kao član Skupštine samo je jedan od 80 – objasnio je iskusni pravnik.

Na kraju, povratak Mamiću. Navijači bi odlučivanje po načelu jedan član – jedan glas?

– To je najobičnija podvala i manipulacija, toga nema nigdje na svijetu! Pa po tom načelu ni Hrvatski sabor ne bi mogao donositi zakone, nego bi se oni donosili referendumom – kazao je Mamić.


Agencija VLM

Foto: Drago Sopta / CROPIX

Komentari