Manchester i Barcelona slavili i u uzvratima

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 13.04.2011. 08:04

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Eduardo da Silva ušao je u igru za Šahtar u 58. minuti i odigrao je zapaženih 30-ak minuta. Darijo Srna nije nastupio zbog ozljede.

Manchester United i Barcelona prvi su polufinalisti ovogodišnje Lige prvaka! Tek nekoliko sekunda trajala je nada Chelseinih navijača da njihovi miljenici mogu učiniti čudo na Old Traffordu. Pogodak za vodstvo Manchester Uniteda postigao je Chicharito u 43. minuti nakon odličnog prodora Ryana Giggsa.

Bio je to mat iz drugog poteza, jer je prvi pogodak omalenog Meksikanca u 27. minuti poništen zbog zaleđa nakon ubačaja Waynea Rooneya. Kad je Ramires u 71. minuti dobio drugi žuti i isključujući crveni karton, izgledalo je sve gotovo, no onda je uslijedio 60 dramatičnih sekunda.

Didier Drogba izjednačio je na 1:1 u 77. minuti i ponudio nadu u polufinale Lige prvaka, no tek što su krenuli s centra, Manchesteru je novo vodstvo donio Ji Sung Park, zabivši pogodak za 2:1 u istoj minuti!

Crveni vragovi slavili su tako i u uzvratnoj utakmici protiv Chelseaja (2:1) produživši dva velika niza - nisu izgubili na domaćem terenu u nokaut fazi Lige prvaka od 2005. godine, kada ih je pobijedio Milan, a Manchester United još uvijek čeka i na prvi domaći poraz u ovoj sezoni!

Barcelona je nakon visoke 5:1 pobjede u prvoj utakmici rutinski odradila uzvrat sa Šahtarom u Donjecku, pobijedivši 1:0. Pogodak je postigao Lionel Messi, koji se tim golom odvojio od Interova Eto'oa i Bayernova Gomeza, koje je ostavio na osam pogodaka.

Šahtar je igrao bez Srne, Čigrinskog i Kuchera (ozljede), dok je Rat bio suspendiran zbog kartona. Hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva u igru je za Šahtar ušao u 58. minuti i odigrao zapaženih 30-ak minuta.

Šahtar je do ove utakmice bio bez poraza na domaćem terenu u posljednjih 13 europskih utakmica, primivši pritom tek četiri gola. No, bio je to ujedno i drugi Šahtarov domaći poraz u zadnjih tjedan dana. Rudari iz Donjecka posrnuli su u Donbass Areni i u ukrajinskom prvenstvu od kijevskog Obolona.

Što se Lige prvaka tiče, Šahtar je u ovoj sezoni slavio u sve četiri domaće utakmice, a primio je samo jedan gol (Arsenal).

Komentari