Manchester United kupio novog Van Der Sara

Objavljeno: 29.06.2011. 16:11

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: manutd.com

Manchester United našao je nasljednika Edwina Van Der Sara na vratima „crvenih vragova“. Nasljednik „zelenog čudovišta“ je mladi španjolski vratar koji i izgledom i stilom igre podsjeća na velikog Nizozemca.

Manchester United potvrdio je da je mladi 20-godišnji vratar David De Gea, bivši član Atletico Madrida, potpisao petogodišnji ugovor sa „crvenim vragovima“.

Mladi španjolski vratar prošao je temeljiti liječnički pregled početkom tjedna i nakon što su liječnici utvrdili da je s njim sve u redu, u društvu Sir Alexa Fergusona potpisao vjernost Manchester Unitedu.

- Iznimno sam ponosan što sam dobio priliku zaigrati za United. Kada vas kontaktira klub takve veličine jasno je da vas to čini jako jako sretnim. Interes Uniteda motivirao me da budem još bolji na treninzima i utakmicama kako bi pokazao se skautima u najboljem svjetlu. Velika je privlegija biti član ovog kluba i dat ću sve od sebe da pokažem sve što znam – rekao je De Gea u svom prvom intervjuu za klupsku televiziju MUTV.

Mladi je vratar inače bio član šampionske mlade španjolske vrste koja je nedavno osvojila U-21 Europsko prvenstvo. Zanimljivo, De Gea ima već i puno seniorskog iskustva jer je na vratima Atletico Madrida debitirao prije dvije godine u utakmici protiv Porta u Ligi prvaka i od tada se nije micao s vrata uglednog španjolskog kluba.

De Gea je inače već treće pojačanje  Manchester Uniteda za novu sezonu. Prije njega u crveni dio Manchestera stigli su i bivši branič Blackburna Phil Jones te bivši krilni igrač Aston Ville Ashley Young.

Manager "crvenih vragova" Sir Alex Ferguson navodno još nije zaključio ljetni prijelazni rok. Na njegovom radaru su i Arsenalov veznjak Samir Nasri, Barcelonin "wonderkid" Thiago Alcantara, Napolijev napadač Edinson Cavani, zvijezda Valencie Juan Mata, veznjak Porta Joao Moutinho i krilo Udinesea Alexis Sanchez.

Samir Nasri je prema pisanju engleskih medija vrlo blizu Unitedove svlačionice budući da mu sljedeće godine ističe ugovor s Arsenalom i sad je zadnja prilika da londonski klub na njemu nešto i zaradi.

Komentari