Manchester United "našamarao" Tottenham

Objavljeno: 23.08.2011. 01:25

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Aktualni engleski prvak Manchester United u drugom je kolu Premier lige jednostavno "našamarao" londonski Tottenham. Tottenham nije imao šanse protiv nekih novih "fergusonovih beba".

Možete li vjerovati da su protiv respektabilnog Tottenhama, ekipe koja je prošle sezone završila na petom mjestu Premier lige i koja ove godine ima ambicije biti "među četiri", u svoj toj silnoj plejadi skupo plaćenih zvijezda koje ima "ujedinjeni" klub iz Manchestera, pobjedu Unitedu donijeli igrači koji se zovu Tom Cleverley i Danny Welbeck?

Veliki Sir Alex Ferugson još je jednom pokazao zašto je dobio plemićku titulu. Mnogi su mu zamjerali da nije doveo u momčad niti jednu "zvijezdu", a on je iz B momčadi izvukao dva igrača koji su već u prvoj utakmici u kojoj su dobili pravu priliku pokazali da mogu biti nasljednici Paula Scholesa i Andya Colea.

Oni se zovu Tom Cleverley i Danny Welbeck. Cleverley (22) je vezni igrač takvog osjećaja za igru da ga već možemo uspoređivati sa Xavijem iz Barcelone, a Welbeck (21) je pokazao da Andy Cole ipak može dobiti nasljednika.

Njihova igra može se opisati jednostavno briljantnom. United je "stiskao" cijelu utakmicu no do 60. minute rezultat je bio neriješen. Onda su na scenu stupila dvojica mladića koji su budućnost engleskog nogometa.



Cleverley je u 60. minuti ubacio u 16-erac i pronašao Welbecka koji briljatno pogađa za vodstvo. 15 minuta kasnije utakmica je bila riješena.

Anderson šalje loptu u 16-erac, a Welbeck reagira u maniri najvećih zvijezda svjetskog nogometa i iz prve šalje povratnu loptu petom za Andersona koji ima lak zadatak utrpati loptu u nebranjenu mrežu. Bio je to briljantan gol.

"Posao" je završila iskusnija garda. U 87. minuti Giggs se prošetao obranom Tottenhama i lansirao "loptu s očima" za Waynea Rooneya koji se elegantno naklonio i pogodio za 3:0.

U momčadi Tottenhama Čorluka i Kranjčar su bili nevidljivi, a Modrić nije nastupio jer želi otići iz londonske momčadi.


Komentari