Manchester 'uvalio' dva pogotka junaku Neueru

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 27.04.2011. 08:27

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Manchester United pobijedio je u gostima kod Schalkea 2:0 (Giggs 67', Rooney 70') u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Nogometaši Manchester Uniteda naveliko su zakoračili u finale Lige prvaka. Kod Schalkea su u prvoj utakmici polufinala osigurali dva bitna gostujuća pogotka prednosti.

Njemačka momčad praktički cijelu utakmicu nije ozbiljnije zaprijetila Van der Saaru, a junak Rangnickove momčadi i cijele utakmice bio je vratar Neuer. 'Skidao' je neviđeno i jedini je zaslužan što vragovi nisu zabili još koji pogodak.

Prvu ozbiljnu intervenciju imao je u četvrtoj minuti kada je obranio snažni Ronneyjev šut, u 15. minuti u dvoboju 'jedan na jedan' bio je bolji od Hernandeza i ponovno u 33. minuti. U posljednjim trenucima prvog dijela i Giggs ga je pokušao matirati, ali fantastični Neuer nije se dao.

Sve do 67. minute kada je žilavi 37godišnji Velšanin konačno našao put do mreže. Formulu je pogodio i Rooney tri minute kasnije i značilo je to vjerojatno kraj Schalkeovih ambicija u Ligi prvaka ove godine. Makar, i polufinale je nevjerojatan uspjeh za ovu momčad.

Uzvrat na Old Traffordu je za tjedan dana.


Agencija VLM


Komentari