izgledni nasljednik šukera

Kustiću jednoglasna podrška Županijskog saveza: 'U Varaždinu se osjećam kao kod kuće'

Davor Šuker formalno će biti predsjednik HNS-a do 29. srpnja, a njegovo mjesto će nakon devet godina preuzeti Marijan Kustić, pišu Sportske novosti...
Objavljeno: 06.07.2021. 15:00

Zadnja izmjena: 06.07.2021. 20:26

Foto: Arhiva

Nogometni savez Ličko-senjske županije je na jučerašnjoj sjednici Skupštine u Gospiću u nazočnosti svih svojih članova aklamacijom podržao kandidaturu svog županijskog predsjednika Marijana Kustića za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Sportske novosti povodom toga danas pišu: "Ono što smo proteklih dana najavljivali danas je dobilo potvrdu. Davor Šuker formalno će biti predsjednik HNS-a do 29. srpnja, a njegovo mjesto će nakon devet godina preuzeti - Marijan Kustić. Naime, Marijan Kustić nominiran je za predsjednika HNS-a od strane svog županijskog saveza, a podršku mu je, sudeći prema fotografiji koja stiže iz Ličko-senjske županije, dalo najmanje 18 od 21 županijskih saveza."

Danas se sastao i Izvršni odbor Županijskog nogometnog saveza Varaždin, te donio jednoglasnu odluku o prihvaćanju kandidature Marijana Kustića za predsjednika HNS-a, te mu putem društvenih mreža izrazio podršku i čestitao na kandidaturi.

U Varaždinu kao kod kuće

Kustić je bio posebno emotivan na posljednjoj Skupštini Županijskog nogometnog saveza, neposredno uoči prvog lockdowna prošle godine, kada je rekao: "Ovdje sam maltene kao kod kuće, a tako se i osjećam". Nadovezao se pritom na govor predsjednika Nenada Horvatića koji se kasnije često citirao u medijima: "I borimo se za Hrvatski nogometni savez. Ja sam pripadnik ove kuće koju su često mnogi napadali, međutim ova kuća je puno napravila u zadnje vrijeme za sve nas i ja ću je braniti do posljednje kapi krvi."