Marin Čilić protiv Del Potra uzeo tek tri gema

Objavljeno: 04.05.2011. 18:37

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Iako je u meč vjerojatno ušao barem malo zabrinut zbog bolnog lijevog kuka, Juanu Martinu Del Potru to je ostala i jedina briga u susretu s Marinom Čilićem u drugom kolu Masters 1000 turnira u Madridu. Argentinac je vrlo lako izašao na kraj s prvim hrvatskim reketom i proslavio svoju sedmu pobjedu u nizu...piše Ivor Krapac za SportNet.hr

U utorak stvari nisu izgledale sjajno za Juana Martina Del Potra. Žaleći se na bol u lijevom kuku, 22-godišnji Argentinac bio je na mukama protiv Mihaila Južnog, postojala je opasnost čak i da preda meč, no nakon što je pronašao put do pobjede u tri seta, dan kasnije stanje se očito popravilo - barem ukoliko možemo suditi po onome što je napravio Marinu Čiliću, koji je u drugom kolu pao sa 6:3 i 6:0.

O jednosmjernom meču, dugom sat i četiri minute, nema se za reći puno toga povoljnog, ukoliko ćemo gledati stvari iz Čilićevog kuta. U prvoj dionici pao je s dva izgubljena servisa, u prvom i posljednjem gemu tog seta, dok je nastavak donio još lošije vijesti - Marin je u prvih pet gemova tog seta osvojio ukupno tri poena, kod zaostatka od 6:3 i 5:0 još tri, ali nije uspio izbjeći "kvrgu".

Sa samo 52 posto ubačenog prvog servisa, što ne može i neće biti dovoljno protiv vrhunskih suparnika, ali i sa svega sedam osvojenih poena u Del Potrovim servis-gemovima, Čiliću ove srijede nije išlo baš ništa. Del Potro je jako dobar, očito je i u pravoj formi, no svejedno - ovako uvjerljiv poraz je dodatni razlog za zabrinutost uoči nastavka sezone na zemlji, zaključno s Roland Garrosom koji će započeti 22. svibnja.

Marin će nešto više pokušati napraviti idućeg tjedna u Rimu, dok Del Potro čeka suparnika u osmini finala. Ne bude li iznenađenja, dočekat će Rafaela Nadala, koji u drugom kolu traži pobjedu nad Marcosom Baghdatisom.

Del Potrova serija

Argentinac je u Madrid došao nakon prošlotjednog naslova u Estorilu, a uz prolazak dva kola na ovom turniru, produžio je niz pobjeda na sedam uzastopnih mečeva. Pritom je ispustio samo dva seta, u prvom kolu Estorila protiv Pedra Souse i u utorak na početnoj madridskoj prepreci protiv Južnog.

Piše: Ivor Krapac / SportNet.hr

Komentari