NK VARAŽDIN

Mario Carević: Ambiciozan sam, radišan i profesionalan

Objavljeno: 17.06.2021. 17:54

Zadnja izmjena: 17.06.2021. 18:01

Izvor: NK Varaždin

Prema najavama Mario Carević postao je novi trener seniorske ekipe NK Varaždin, dok je Nikola Šafarić sportski direktor kluba.

Iako je u varaždinskim nogometnim krugovima bilo skepse na takav izbor, s obzirom da se ponovo radi o mladom treneru, a prilikom ispadanja iz HT Prve lige upravo se prstom upirao u neiskusnog trenera. Ponovo se radi o stresnom zadatku primjerenijem za iskusnijeg trenera. Ekspresni povratak u Prvu ligu, nakon ispadanja u Drugu ligu nije nimalo lak zadatak, a tome u prilog govori činjenica da je vrlo malo klubova to i uspjelo, iako su nerijetko svi to najavljivali. Kako će se u takvoj situaciji snaći mladi trener Carević imat ćemo prilike vidjeti.

Igrački kadar za sada nepoznanica

Prilikom predstavljanja Maria Carevića za novog trenera NK Varaždin od se zahvalio upravi kluba na odabiru.

– Iznimna mi je čast i zadovoljstvo da ću moći raditi u jednom ovakvom klubu. Varaždin je za mene veliki klub u hrvatskim okvirima. Imamo izvanredne uvjete rada, što me također privuklo i taj sportski segment, koji je, iskreno, najbitniji. Drago mi je da ćemo dobiti novi, hibridni travnjak i da će pomoćni tereni biti u najboljem mogućem stanju te da ćemo imati iznimne uvjete. Što se tiče ekipe iskreno u ovom trenutku ne bih govorio jer se još moramo dogovoriti kakav će kadar biti i u kojem ćemo smjeru ići. Ambiciozan sam, radišan i profesionalan i mogu obećati da će mi tako ekipa i izgledati. Imat ćemo disciplinu i profesionalizam na najvećem mogućem nivou. Nadam se i da ćemo imati prepoznatljivost, što se tiče igre i dugoročno da ćemo napraviti pozitivan rezultat jer to je moj cilj. Kao sportaš sam pobjednik i jedino tako u tom smjeru i razmišljam. Dosta sam zahtjevan, a nadam se da ćemo imati dobru suradnji i da će na kraju sve završiti kako treba, rekao je Mario Carević u svom prvom obraćanju.

"Neće biti lako..."

Carević je svjestan situacije u kojoj se nalazi momčad Varaždina i težini puta koji se nalazi pred njima.

– Volim tenziju, ambiciju i realna sam osoba. Naravno da je Varaždin treba biti prvi kandidat za povratak u Prvu HNL, ali u posljednjih deset godina niti jedan klub koji je ispao nije se uspio vratiti nakon jedne sezone u najelitniji rang. To je statistika, ali smatram ako zadržimo kostur ekipe, uz par osvježenja, mislim da neće izostati dobar, pozitivan rezultat i da ćemo se vratiti u Prvu ligu. Neće biti lako, svaka utakmica bit će teška i zahtjevna i mi moramo imati stabilnost, model igre koji će biti fleksibilan, da se možemo na jedan određeni način prilagođavati jer to iziskuje drugoligaški nogomet, naglasio je Carević.

Carević u Varaždin dolazi sa pomoćnim trenerom Dariom Grabušićem, dok će analitičar biti Ivan Matovina. Pozicije trenera vratara i kondicijskog trenera bit će popunjena kadrom iz varaždinskog kluba.

Komentari