NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Mario Carević, trener NK Varaždin: Čeka nas jako težak posao

Objavljeno: 11.07.2021. 08:00

Zadnja izmjena: 11.07.2021. 08:05

Novog trenera NK Varaždin Maria Carevića čeka opsežan posao pripreme nove ekipe NK Varaždin s ciljem povratka u HT Prvu ligu.

U ponedjeljak, putuje s ekipom u Sveti Martin na Muri gdje će obaviti središnji dio priprema i pripremiti momčad za novu sezonu. Još uvijek nije sigurno da li će sutra u autobusu biti momčad s pojačanjima ili će još tijekom priprema biti dolazaka i odlazaka igrača. S onima koji su sigurno na raspolaganju obavio je desetak treninga, prijateljsku utakmicu s Bednjom i jednu međusobnu utakmicu, te testiranje.

Nakon desetak dana uvodnih priprema kako procjenjujete stanje u momčadi i kakvi su bili rezultati na testiranju?

- Rezultati testiranja u su dobri i zadovoljavajući, ali ima tu još dosta prostora za napredak, čak je ova utakmica bez obzira što je tek početak  priprema pokazala je neke manjkavosti i nedostatke u taktičkom smislu. Dobro da se to dogodilo u ovom trenutku, jer znamo na čemu moramo raditi. Prije svega mora se iskristalizirati pozitivna grupa igrača. Za mene je karakter najbitniji i da imamo mladu i ambicioznu grupu koja je željna dokazivanja i rada, bez toga neće biti dobro. Uočeni su problemi u ponašanju kod pojedinaca, ali to ću ja riješiti da zaštitim klub i ekipu, stožer i igrače koji su zdravi i koji žele napredovati i raditi. Konkretno riječ je o nedisciplini i to je ono što mene najviše ljuti. Volim imati grupu koja je pozitivna i neću dozvoliti da mi pojedinac ili pojedinci unište tu dobru atmosferu u svlačionici. Ja ću poduzeti mjere koje su meni na raspolaganju. Za mene je najbitnije u sportskom rezultatu ta karakterna grupa i pozitivna atmosfera jer je bez toga nemoguće napraviti dobar rezultat.

Kakav je plan za pripreme u Svetom Martinu i koje pripremne utakmice planirate odigrati u Svetom Martinu na Muri?

- U ponedjeljak u autobus za Sveti Martin bit će 26 igrača koje vodimo na pripreme. U ponedjeljak imamo trening ujutro u 9 sati i zatim poslijepodne drugi u Svetom Martinu. Imat ćemo po dva treninga dnevno i utakmice, sve u svemu malo veći volumen i intenzitet rada. Dogovorene su utakmice protiv Dubrave 14. srpnja i 17. srpnja protiv Intera najvjerojatnije u 18 sati, a možda i pola sata kasnije ukoliko temperature budu visoke. Za sada je u planu da smo tamo do  18. srpnja.

"Jako težak posao"

Upoznati ste sa situacijom u Drugoj HNL, s obzirom da ste bili trener Rudeša, pa toko će preka vama biti Varaždinu najveći konkurent u osvajanju prvog mjesta i povratku u HT Prvu ligu?

- Poznata mi je Druga liga i znam većinu igrača. Dosta ekipa se pojačalo i dosta ekipa ima ambicija ući u Prvu ligu. Svi kažu da je to zbog TV prava i zato što se dobiva konkretan novac. Sasvim sigurno će tu biti jakih konkurenata. Rudeš, moj bivši klub se pojačava i izrazili su ambicije, po meni će i Sesvete biti jako neugodna ekipa a i pojačali su se možda i najviše od svih. Opatija je ambiciozna i doveli su neke provjerene prvoligaške igrače. Zatim Dugopolje i Cibalia koji su uvijek neugodni. Ima klubova koji pretendiraju na Prvu ligu i bit će zanimljiva Druga liga. Zato se mi moramo uhvatiti posla i moramo biti svjesni da nas čeka jako težak posao i da neće sve doći samo od sebe zato što smo mi bivši prvoligaši, pa smo prvi konkurent. Mi jesmo prvi konkurent ali moramo riješiti naše probleme, moramo još dovesti nekoliko pojačanja na pozicijama na kojima smo deficitarni i onda neće biti problema.

Do sada je poznato da će dva igrača Hajduka pojačati Varaždin, a to su  Vratar Karlo Sentić i napadač Michele Šego, dok su iz Varaždina otišli Obregon u Rijeku i Petković u Hrvatski dragovoljac. Vratar Varaždina Matija Kovačić se ozlijedio u utakmici s Bednjom i bit će odsutan minimum oko šest tjedana i drugi je problem što glavni teren na varaždinskom stadionu izgleda neće biti gotov do 14. kolovoza i početka Druge lige, te da će Varaždin tek u 4. kolu biti domaćin.

Komentari