Mladi reprezentativac iz Nedeljanca

Marko Rog: Raduje me povratak White Stonesa na stadion, no vrijeme je da se napravi zajednički klub

Objavljeno: 10.03.2016. 14:19

Zadnja izmjena: 10.03.2016. 14:21

Foto: Marko Rog - Facebook

Nogometaš iz Nedeljanca Marko Rog ponovno se našao na popisu Nenada Gračana, izbornika hrvatske U-21 reprezentacije za kvalifikacijske susrete s Estonijom i Španjolskom. Mladom nogometašu Dinama ukrali smo malo vremena porazgovaravši s njim o njegovim posljednjim nastupima u dresu aktualnog prvaka Hrvatske, o očekivanjima za kvalifikacijske susrete te kako gleda na trenutnu situaciju u varaždinskom nogometu.

Rog u posljednje vrijeme igra nešto defenzivnije, na poziciji zadnjeg veznog, no zadovoljan je svojim partijama u posljednjim prvenstvenim utakmicama.

- Igram zadnjeg veznog par se malo i privikavam na tu poziciju. Naravno da mi je lakše igrati ofenzivnije, no trener Mamić najbolje zna svoj posao. Najvažnije je da ekipa pobjeđuju pa sam osobno zadovoljan - rekao je Marko Rog koji s Dinamom drži vodeću poziciju 1.HNL s pet bodova prednosti ispred drugoplasirane Rijeke.

- Imamo pet bodova ispred Riječana, no prvenstvo još nije ni izbliza gotovo. Nadam se da ćemo nastaviti pobjednički niz te uzeti Kup i prvenstvo - dodao je Rog koji je ponovo dobio povjerenje izbornika hrvatske U-21 reprezentacije, Nenada Gračana.

U mladoj repki

Hrvatska U-21 reprezentacija okupit će se u ponedjeljak, 21. ožujka u Zagrebu kako bi se pripremila za predstojeće dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo koje će se održati sljedeće godine u Poljskoj.

Hrvatsku čeka dvoboj s vršnjacima iz Španjolske 24. ožujka u 18 sati u Burgosu, dok je kvalifikacijski susret s Estonijom na rasporedu 28. ožujka u 19 sati u Zaprešiću.

- Bit ćemo bez Pjace, Kovačića i Halilovića tako da nas očekuje težak susret protiv Španjolaca koji su uistinu vrhunska ekipa. Protiv Estonije svi očekujemo pobjede jer smo kod njih lagano slavili - objasnio je 20-godišnjak rodom iz Nedeljanca koji prati i zbivanja u varaždinskom nogometu.

Varaždinski nogomet

- Drago mi je da su se White Stonesi vratili na stadion. Navijam za Varteks i za Varaždin te  im želim u svu sreću u nastavku prvenstva. No, po meni vrijeme je da se otklone podjele, napravi zajednički klub jer je Varaždin grad koji to zaslužuje - zaključio je igrač Dinama.

Komentari