GIMNASTIKA

Marko Sambolec izborio nastup na Svjetskom kupu u Parizu

GK MZ Macan

Objavljeno: 09.08.2022. 09:16

Zadnja izmjena: 09.08.2022. 18:18

Marko Sambolec, član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan izborio je plasman na Svjetski kup koji će se održati u Parizu krajem rujna.

Na održanom kontrolnom treningu i 5. kolu CRO GYM lige u Sportskom centru Lučko 21.-godišnjak je odradio odličnu vježbu na konju s hvataljkama, s kojom ne samo da je bio najbolji već je i izborio plasman na predstojeći Svjetski kup u Parizu. S ocjenom 13.900 iza sebe je ostavio konkurenciju uključujući i klupskog kolegu i prijatelja Filipa Udea.

„Jako sam sretan. Već sam bio frustriran jer u Izrael nisam putovao zbog koronavirusa, a na dva Svjetska kupa nisam išao jer sam imao istu ocjenu kao i gimnastičar koji je išao. Zadovoljan sam ocjenom, plasmanom u Pariz i nadam se kako ću izboriti i nastup na Svjetskim kupovima u Szbomabthelyu (HUN) i Mersinu (TUR)“ izjavio je Sambolec. Da je ovaj rezultat dobar vjetar u leđa smatra i trenerski dvojac Igor Kriajimski i Mario Vukoja. 

Na Svetski kup u Pariz plasirao se i klupski kolega Filip Ude, a Hrvatsku će predstavljati još samo Robert Seligman, Tin Srbić i Aurel Benković. Svjetski kup u Parizu na rasporedu je 24. i 29. rujna. 

Komentari