GK Vindija

Mateo Žugec i Tamara Artić iz GK Vindija pobjednici 3. sezone CRO-GYM lige.

HGS

Objavljeno: 04.09.2022. 17:49

Zadnja izmjena: 04.09.2022. 18:07

Mateo Žugec, GK Vindija u muškoj sportskoj, Ana Đerek, GK Marjan u ženskoj te Tamara Artić, GK Vindija u ritmičkoj gimnastici pobjednici su 3. sezone CRO-GYM lige.

Natjecanje koje je Hrvatski gimnastički savez pokrenuo 2020. godine u nedostatku natjecanja, a sve uzrokovano pandemijom COVID-19, prve dvije sezone pripalo je Filipu Udeu, a sada je ponovno osvaja jedan vježbač na konju s hvataljkama.

Danas je u Sportskom centru Lučko održano posljednje, 7. kolo u kojem je najbolji bio srebrni olimpijac na preči, Tin Srbić (ZTD Hrvatski sokol) s ocjenom 14.400. Drugi je bio Žugec (GK Vindija) s istih 14.000 kao i trećeplasirani konjaš Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski sokol), ali budući da Žugec ima nižu startnu ocjenu, on je ovaj put bio ispred.

U ukupnom poretku Žugec je slavio sa 115 bodova (3 pobjede i 1 drugo mjesto), Srbić je drugi sa 103 boda (2 pobjede, po 1 drugo i treće mjesto) koliko ima i trećeplasirani Vlahek. Pehare je najboljima ove sezone predao predsjednik HGS-a Marijo Možnik.

Današnje natjecanje bilo je i kontrolno za Svjetski kup u Mersinu koji je na rasporedu 7. do 9. listopada, a izborili su ga Jakov Vlahek s ostvarenim A kriterijem i Mateo Žugec sa B, obojica na konju s hvataljkama, te Filip Boroša (ZTD) s B kriterijem na tlu.

Ana Đerek i službeno je treći put uzastopno ukupna pobjednica CRO-GYM lige. Iako se naša dvostruka olimpijka upravo oporavlja od operacije ramena, i prije današnjeg posljednjeg kola održanog u SC Lučko, bila je sigurna pobjednica. Ana (GK Marjan) je nanizala 4 pobjede, ali kako se zbrajaju tri najbolje ocjene, CRO-GY ligu osvojila je sa 120 bodova. Druga je Tina Zelčić (ZTD Hrvatski sokol) sa 80, a treća Christina Zwicker (ZTD Hrvatski sokol) s istim brojem bodova.

U današnjem 6. kolu koje je bilo i izborno za Svjetski kup u Mersinu slavila je Sara Šulekić (ZTD Hrvatski sokol) na dvovisinskim ručama sa 12.350 bodova što je i A kriterij za Mersin. Drugoplasirana Nika Kukuljan Frleta (GK Rijeka) ostvarila je B kriterij na tlu, a u Mersinu će nastupiti i naša standardna A reprezentativka Tijana Korent.

Tamara Artić ukupna je pobjednica ovosezonskog izdanja CRO-GYM lige u ritmičkoj gimnastici. Iako danas u SC Lučko nije nastupila u posljednjem, 3. kolu, ritmičarki GK Vindije za ukupni trofej bile su dovoljne pobjede iz prva dva kola. Druga je njezina klupska kolegica Lara Domislović, a treća Lana Sambol iz GK Aure. Od seniorki danas je nastupila samo Domislović. U juniorskoj konkurenciji CRO-GYM ligu osvojila je Bianca Ema Gajšak iz GK Maksimira koja je bila najbolja i u današnjem 3. kolu, druga je Petra Belević (KRSG Poreč), a treća njezina klupska kolegica Gresa Ramadani.

 

Komentari