GIMNASTIČKI KLUB VINDIJA

Mateo Žugec i Vito Nušak zlatni na 51. Šalamunovom memorijalu u Mariboru!

Objavljeno: 22.10.2018. 11:23

Zadnja izmjena: 25.10.2018. 14:28

Foto: GK Vindija

Gimnastičari Vindije uspješno su nastupili na 51. Šalamunovom memorijalu u Mariboru. Nastupila su četiri člana GK Vindija, a vraćaju se s dvije zlatne medalje međunarodnog sjaja.

Prvog dana kvalifikacija Mateo Žugec je glatko ušao u finale, dok se Noa Matošin morao zadovoljiti s prvom rezervom za finale.

U seniorskoj konkurenciji, Vinko Kirinić nije iskoristio svoju šansu, jer su skoro svi natjecatelji pali sa sprave, tako da je trebalo samo ostati na konju. No, na žalost Vinku je imao tri pada i ostao je na osmom mjestu.

Sljedećeg dana Vito Nušak osvaja zlato na parteru, svoju prvu međunarodnu medalju. Mateo Žugec pak nadmoćno osvaja prvo mjesto na konju sa hvataljkama.

- Ovime smo ušli u posljednju fazu priprema za Novi Sad, nakon kojeg se okrećemo izradi plana za sljedeću godinu, rekao je trener Emil Šanjek. - Cilj je ulazak u finale na najvažnijem natjecanju u 2019. godini, EYOF-Baku AZE, za koje je Mateo Žugec već ostvario normu. Ukoliko bude na ovoj razini, kao u Mariboru zasigurno će imati priliku za borbu za medalju, a do odlaska u Azerbeđan imamo još osam mjeseci za pripreme.

Kao trener zadovoljan sam s vježbama koje su momci izveli, iako je evidentan pad forme kod Kirinića i to nakon Svjetskog kupa i učenja novih elemenata, kao i kod Nušaka  i Matušina. Tako je jasniji put kojim moramo ići  dalje, ondonso da do prosinca moramo ispraviti nedostatke i vratiti se u formu, zaključio je Šanjek.

 

 

Komentari