GK VINDIJA

Mateo Žugec ostvario normu za Svjetsko prvenstvo u Japanu

Objavljeno: 28.09.2021. 18:00

Zadnja izmjena: 28.09.2021. 18:50

U organizaciji HGS-a, u centru gimnastike u Osijeku, održavale su se kvalifikacije najboljih hrvatskih gimnastičara, za Svjetsko prvenstvo u gimnastici, koje će se održati sredinom listopada u japanskom gradu Kitakyushu.

Varaždinac, Mateo Žugec, član GK Vidnija četvrti junior europe i peti svijeta, u prvoj godini svoje mlade seniorske karijere, uspio je dohvatiti normu za odlazak na najveće natjecanje u sportskoj gimnastici.

Kako su se kvalifikacije odvijale u dva dana, prvoga dana Mateo je odradio vježbu ali s jednom srednjom pogreškom, te je iz tog razloga, u konačnom zbroju aritmetičke sredine dvaju nastupa, ostvario B normu, što znači da je financiranje na samom klubu tj. lokalnoj zajednici. 

Kako je Mateo, drugog dana kvalifikacija, pokazao da je u stanju dva dana za redom odraditi vježbu bez pada, vidljivo je da smo uspjeli u pripremama, te da će do Svjetskog prvenstva, taman formu podići na željenu razinu.

Cilj mladog sportaša je da se što prije pokuša izboriti u seniorskoj reprezentaciji, što je Mateu uspjelo čak i neplanirano ranije, te da u narednih godinu, dvije bude konkurentan za finala svjetskog prvenstva, te da stasa u seniora, a Mateo je upravo osigurao sebi ispravnu putanju prema tom cilju.

 

Komentari