Matija Katanec novi član drugoligaša HNK Gorice

Objavljeno: 20.09.2015. 13:54

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Bivši član talijanske Spezie, Varteksovo dijete Matija Katanec, potpisao je do ljeta vjernost petoplasiranom klubu Druge HNL – HNK Gorici. Varaždinski stoper pravo nastupa stječe već u srijedu, u utakmici 1/16 finala Hrvatskog nogometnoga kupa protiv Šibenika.

Katanecu će ovo biti već drugi mandat u Gorici. Doduše, onaj prvi prije pet godina odradio je u slovenskoj ND Gorici, dok će narednih devet mjeseci 25-godišnji stoper iz Varaždina provesti u geografski bližoj - Velikoj Gorici. Bivši igrač Varteksa, Croatije iz Sesveta, spomenute ND Gorice iz Slovenije, austrijskog Baumgartena pa ludbreške Podravine, svoje je najljepše dane karijere proveo u cca 2,5 godine u Bosni i Hercegovini. Bio je ponajbolji igrač OFK Gradine pa Radnika iz Bijeljine, a onda je prošle jeseni odradio i vjerojatno najbolju polusezonu u karijeri, u redovima mostarskog Zrinjskog. To mu je donijelo i angažman u talijanskoj Speziji protekle zime, prije osam mjeseci.

Ipak, proljeće u Italiji nije prošlo po Matijinim željama, nije baš bio u primarnim planovima trenera Nenada Bjelice i ovog je ljeta Katanec odlučio krenuti ususret novim izazovima. Otvarale su se mogućnosti odlaska u Švicarsku, Austriju ili Sloveniju, u konačnici je ipak izabrana Hrvatska, a kao „novi početak“ ambiciozni drugoligaš HNK Gorica. Podsjetimo, Velikogoričani su konstantno u vrhu Druge HNL, prije tri godine im je (nepravedno) uskraćen i plasman u Prvu HNL, visoke ambicije ističu i ove sezone. Doduše, Šibenik zasad gura nepogrešivo, ali lov na prvoligaški vlak kontinuirano je cilj.

Upravo bi Šibenik mogao biti prvi test i za Matiju Kataneca. Pravo nastupa naime stječe već u srijedu kad Velikogoričani u sklopu 1/16 finala Hrvatskog nogometnoga kupa ugošćuju momčad iz Krešimirovoga grada. Matija u Velikoj Gorici, barem zasad, ostaje do kraja sezone, dakle do ljeta iduće godine.

Komentari