Najbolji golman Premijer lige

Matija Špikić: Uzor mi je Omeyer, a želim obući dres seniorske rukometne 'repke'

Objavljeno: 18.02.2016. 19:53

Zadnja izmjena: 18.02.2016. 20:01

Foto: Ludbreg.hr

Rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 trenutno drže vodeću poziciju Premijer lige, a u svojim redovima imaju statistički najboljeg vratara lige. Riječ je o Ludbrežaninu Matiju Špikiću koji se nada da će u budućnosti obući dres hrvatske seniorske rukometne vrste.

Špikić kojem je 19 godina u rukomet je krenuo kao sedmogodišnjak u rodnom Ludbregu, no zašto se baš odlučio za poziciju vratara?

-Nekako sam se najprirodnije osjećao između vratnica. Jednostavno pozicija vratara bila mi je zanimljiva na samom startu i odlučio sam biti golman - rekao je Matija Špikić kojeg su kroz rukometnu karijeru trenirali mnogi treneri, a jedno vrijeme i otac Damir.

-Nikoga ne bih izdvajao. Svi moji dosadašnji treneri ugradili su u moje vratarske sposobnosti nešto pozitivno - rekao je Matija koji je iz ludbreške Mljekare Bohneca, kao kadetski reprezentativac, prošle sezone stigao u redove Dabrova.

Ove sezone Špikić je prvi vratar Dabrova, a riječ ujedno i o statistički najboljem vrataru Premijer lige s prosjekom obrana od 36,9 posto.

-Zadovoljan sam jer branim bolje nego prošle sezone. Sigurno laska što sam najbolji vratar lige, no važno je držati konstantu - istaknuo je 19-godišnjak čiji je uzor Francuz Thierry Omeyer i otkrio što je najvažnije kod vratara u rukometu.

- Rukometni golman mora biti brz, no važno je imati mirnoću i koncentraciju. Ogroman faktor je rad jer bez mnogo treninga ništa se ne može postići - objasnio je student druge godine FOI-a, smjera PITUP.

-Ponekad nije lako uskladiti sportske i fakultetske obveze, no nekako se uspijeva - dodao je Špikić koji se nada da će u budućnosti moći živjeti od rukometa.

- Velika želja je obući dres hrvatske seniorske 'repke, te da ću od plodova rukometne karijere moći živjeti - poručio je Ludbrežanin koji Gradskim rukometnim klubom Varaždin drži vodeću poziciju lige.

-Dobro smo otvorili drugi dio sezone, iako nije bilo lako protiv Đakova i Medveščaka, ali vjerujem da ćemo pružiti svoje najbolje partije u Ligi za prvaka - zaključio je Špikić.

Komentari