#BEACTIVE

Međimurje je jedan od domaćina Europskog tjedna sporta

Objavljeno: 20.09.2021. 19:12

Zadnja izmjena: 30.09.2021. 13:16

Europski tjedan sporta, inicijativa Europske komisije kojom se potiče građanstvo na tjelesnu aktivnost, održat će se i ove godine, sedmi puta po redu, od 23. do 30. rujna, u 41 državi Europe.

Ovu inicijativu podržava sve veći broj sportskih kolektiva i osoba iz javnog života, koji zajedno s građanima promoviraju slogan #BeActive i razvijaju svijest o važnosti tjelesne aktivnosti za zdravlje i bolju kvalitetu života svakog pojedinca. Europski tjedan sporta sastoji se od fokus dana, pa su  tako i ove godine planirani dani rezervirani za vježbanje kod kuće, na poslu ili u školi, ali i vježbanje po noći.

- Međimurje je nositelj titule Europske regije sporta za 2022. godinu te nam je cilj potaknuti što više građana na rekreativno i profesionalno bavljenje sportom. Važnost ove titule prepoznalo je Ministarstvo turizma i sporta koje nam je dalo priliku da kroz aktivnosti povodom Europskog tjedna sporta dodatno pozicioniramo Međimurje na nacionalnoj razini kao regiju koja živi sport - rekla je pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport Međimurske županije Maja Odrčić Mikulić.

Otvorenje Europskog tjedna sporta održat će se 23. rujna na Europskom trgu u Zagrebu, a sve aktivnosti, prijave za manifestacije kao i više informacija o aktivnostima po županijama dostupne su na službenoj mrežnoj stranici Europskog tjedna sporta. Program BeActive Night u Čakovcu započinje u subotu, 25. rujna u 19:00 sati. Ambasador Europskog tjedna sporta, naš proslavljeni gimnastičar Filip Ude, pozvao je građane da se tijekom večeri uključe u aktivnosti brojnih sportskih udruga s područja Međimurja koje će se odvijati do 21:30 sati u Starom gradu Zrinskih. 

Komentari