Medveščak izborio polufinale EBEL-a

Objavljeno: 27.02.2012. 09:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Medveščak  je u polufinalu EBEL lige. U četvrtoj utakmici doigravanja na gostovanju kod Znojma u Hostan Areni Medvjedi su slavili 4-5. Strijelci za zagrebačku momčad bili su Siddall, Kinasewich, Naglich, Day i Pokulok, dok su za Znojmo golove postigli Šeda, Boruta i dva puta Havlik, piše index.

Rezultat sam za sebe govori koliko je u četvrtoj utakmici doigravanja između ove dvije momčadi bilo vatreno. Odmah u prvoj minuti Michael Ouzas morao je spašavati Medvjede odličnim intervencijama, no na brzi odgovor Medveščaka nije trebalo dugo čekati. U petoj minuti Banham je ubacio pak pred gol Znojma, gdje je nastala velika gužva u kojoj se najbolje snašao Matt Siddall. Gol na samom početku utakmice privremeno je primirio domaću momčad, što su vješto u nekoliko navrata koristili Prpić i Banham.

Novo slavlje Medvjeda došlo je u 15. minuti kada je Banham izbacio trojicu igrača Znojma, došetao se pred gol Čilliaka te majstorski kroz noge poslužio Kinasewicha, kojem nije bilo teško poslati pak u gol.

Odlična igra iz prve trećine nastavljena je i u drugoj trećini. Prpić i Day su nekoliko puta zaprijetili Čilliaku, a posebno pamtimo Prpićevu priliku u 26. minuti kada je pogodio stativu. Tri minute nakon toga pao je i treći gol Medvjeda. Ponovno razigrani Banham okrenuo je svog čuvara, snažno opalio po golu, a pak se od Čilliaka odbio do Naglicha koji sam pred golom šalje pak u mrežu.

Međutim, u posljednjoj trećini Medvjedima je pala koncentracija. Mini pritisak domaćih isplatio se u 48. minuti kada je Šeda na asistenciju Štaha zabio za 1-3, a minutu nakon toga Česi su ponovno slavili jer je Havlik pogodio za 2-3. Situacija u Hostan Areni se dramatično promijenila i domaći navijači, koji su do tada s tužnim izrazom lica gledali utakmicu, odjednom su stvorili paklenu atmosferu. Trener Medveščaka Marty Raymond pozvao je minutu predaha u kojoj su se Medvjedi konsolidirali.

U 55. minuti Banham je proigrao Daya koji je povisio vodstvo na 2-4, a samo 30 sekundi nakon toga Sasha Pokulok na asistenciju Adama Letanga zabija za 2:5. Međutim, ni takva situacija nije umrtvila Čehe koji golom Boruta zabijaju za 3-5, a 11 sekundi prije kraja neugodni Havlik ponovno zabija.

Nakon vrlo teške pobjede Medveščaka i prolaska u polufinale, Marty Raymond nije odavao lice zadovoljnog čovjeka. Pred kamerama Sport kluba izrazio je zadovoljstvo igrom u prvoj i drugoj trećini, no posljednja mu se nikako nije svidjela.

- Ovo je bila vrlo važna utakmica za nas. Mi smo igrali vrlo dobro u prvoj i drugoj trećini, ali nisam nikako zadovoljan ovom posljednjom. To nam se ne smije događati. Česi nisu imali što za izgubiti i pokušali su se vratiti. Ne smijemo takvo nešto napraviti u polufinalu, sada se moramo odmoriti i što bolje pripremiti za sljedećeg protivnika- kazao je trener Medveščaka Raymond.

Izvor: index.hr

Komentari