Medveščak pogreškama u poraz od KAC-a

Objavljeno: 28.02.2011. 13:19

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Medveščak je poražen u prvoj utakmici prvoga kruga doigravanja EBEL-a. Medvjedi su odigrali vrlo dobru utakmicu, ali iskusni domaćini su iskoristili pogreške Medveščakove obrane i stigli do početnog vodstva u seriji, piše Krešimir Ferlak za SportNet.hr.

Hokejaši Medveščaka su započeli doigravanje u Klagenfurtu, na istom mjestu gdje su prije pet dana izborili ulazak među osam. KAC je regularni dio završio kao uvjerljivo vodeća momčad lige, a večeras su s 3:2 svladali našeg predstavnika. Ekipa iz Klagenfurta nije nadigrala Medvjede, ali su dvije velike pogreške obrane gostiju pretvorili u pogotke, te stigli do pobjede.

Loša vijest za Medvjede ja svakako neigranje kapetana Alana Letanga, koji još nije zaliječio ozljedu, a ovoga puta nije htio ništa riskirati pa se nije pojavio u sastavu. Početne minute protekle su u laganoj dominaciji domaćina, koji su željeli odmah pokazati autoritet, ali gosti su se dobro branili i nisu dopuštali domaćinima ozbiljnije prijetnje u prvih pet minuta.

No, u šestoj minuti Joel Prpić je dobio dvije minute kazne zbog povlačenja, a KAC to odmah koristi. Sean Brown je prošao s desne strane, njegov udarac je Robert Kristan samo kratko odbio, a taj odbijanac u mrežu posprema Jeff Shantz. Srećom, Medveščak je izjednačio već u sljedećem napadu. Pogriješili su vratar domaćih Andy Chiodo i branič Michael Siklenka, a njihovo poigravanje iskoristio je Jonathan Filewich i iz neposredne blizine pogodio za izjednačenje.

Nije to previše šokiralo domaćine, već su počeli sve jače pritiskati i Medveščak je opasno živio sljedećih nekoliko minuta. No, domaćini nisu zabili, a onda su Medvjedi opet ugrizli. Frank Banham je dobro iskontrolirao pločicu iza gola, a onda pronašao Andya Sertića, koji lijepim udarcem iz prve vara Chioda i donosi prednost Medveščaku. Domaćini su imali inicijativu do kraja prvog perioda, ali rezultat se nije mijenjao i Zagrepčani su nakon prve trećine imali prednost od 2:1

Na otvaranju drugog dijela prvu priliku s igračem više dobio je Medveščak, ali nisu ništa ozbiljnije napravili u te dvije minute. Ubrzo su i domaćini u kratkom razmaku dva puta imali priliku s igračem više, ali te su minute prošle bez značajnijih uzbuđenja. Baš kada se činilo da Medveščak sve bolje kontrolira igru, dogodila se pogreška u obrani koju koristi Michael Siklenka i sjajnim prodorom vara cijelu obranu Medvjeda i onda zabija za izjednačenje.

KAC je do drugog vodstva na susretu stigao dvije i pol minute kasnije i tri minute prije kraja prvog dijela. Medvjedi nisu uspjeli riješiti gužvu pred svojim vratima, a onda je još Robby Sandrock uz malu pomoć domaćeg napadača srušio Kristana, a Manuel Geier prvi stiže do pločice i donosi 3:2 domaćinu. Iako je Medveščak ostavio bolji dojam u drugom periodu, imali su i više udaraca na gol (12-8), domaćini su kao prava iskusna momčad iskoristili dvije pogreške obrane našeg predstavnika i ušli s prednošću u treći dio.

Domaćini su vrlo pametno igrali treći period, Medveščaku su prepustili prividnu inicijativu, ali su čvrsto i sigurno branili svoj gol, dok su vrlo često opasno prijetili iz brzih protunapada. Za Medvjede je dva puta sjajno opalio Sandrock, ali Chiodo je bio siguran. S druge strane i Kristan je u dva-tri navrata spašavao svoja vrata od opasnih naleta domaćina i tako držao Medveščak u igri.

Kako se bližio kraj, tako je pritisak Medvjeda bivao sve veći, a onda je u najgorem mogućem trenutku, tri minute prije kraja Donald MacLean dobio dvije minute isključenja i olakšao posao domaćinima. KAC je bez većih problema priveo susret kraju. Nakon zvuka sirene je i zaiskrilo na ledu, najveća žrtva je bio Frank Banham kojeg je Johannes Reichel udario palicom po glavi dok je Bahnam već bio srušen i moguće je da će EBEL naknadno kazniti ratobornog Austrijanca.


Krešimir Ferlak / SportNet.hr

Foto: Ronald Goršić / CROPIX

Komentari