Medvešćak protiv Olimpije hvata treću pobjedu u nizu

Objavljeno: 30.09.2011. 12:22

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Ranko Suvar / cropix

Nakon odličnog vikenda u Austriji, Medveščak se vraća u Ledenu. U petak u 7. Kolu EBEL lige u 19.15 očekuje ga prvi ovosezonski susret s Olimpijom, starim zagrebačkim rivalima, a njihove navijače čeka i pokoja dobra vijest, piše Martina Oštrić za sportnet...

Sa četiri boda iz prošle dvije utakmice Medveščak se nalazi na šestom mjestu sa šest bodova. Dvije pobjede u Austriji prošlog vikenda su još svježe, no igrači i stručni stožer okrenuli su se nadolazećem susretu. U Ledenu dvoranu Doma sportova stiže Olimpija.

Medveščakov trener Marty Raymond kratko se osvrnuo na ono što se prošlog vikenda događalo u Beču i Villachu.

- Usredotočili smo se na obranu, i igrali smo dobro, a tomu je pomogao i povratak nekih igrača - kazao je Raymond.

Drugoplasiranu momčad ljestvice, ljubljansku Olimpiju, smatra odličnom momčadi.

- Očekuje nas 60 minuta intenzivnog hokeja. Talentirani su, te imaju odličnog golmana- rekao je trener Medvešćaka.

Saša Martinović i Sasha Pokulok u petak će imati priliku doživjeti Ledenu na nešto drugačiji način nego dosad. Njih dvojica imat će debitantski nastup, i to pred domaćom publikom.

- Drago mi je što ću konačno i ja zaigrati, okusiti EBEL utakmice, ali i atmosferu u Domu sportova s leda, a ne s tribina - izjavio je Martinović za službenu Medveščakovu stranicu.

Njima će se priključiti i ozdravljeni Geoff Waugh. Zapravo, svi su tu osim Joela Prpića i Robert Kristana. Unatoč izostanku dvojice važnih kotačića Medveščaka, dobra je vijest da se slovenski vratar vratio u Zagreb, i počinje s treninzima.

- Čim bol nestane, krećem s intenzivnim treninzima, pa ću za tjedan ili dva moći igrati- kazao je Kristan koji je dosad lagano trenirao s drugom momčadi rodnih mu Jesenica. Nedostaje mu šuteva kako bi uhvatio natjecateljski ritam, pa se nada kako će mu momčad pomoći, i ostajati s nim duže na treninzima.

Slovenska momčad nije previše euforična drugim mjestom, premda im je drago vidjeti plodove svoga rada.

- Medveščak je radna momčad koja igra svih 60 minuta, a uz to, imaju i publiku koja ih nosi i gura naprijed tijekom cijele utakmice-kazao je Olimpijin trener Hannu Järvenpää.

Olimpiji se vraća Andrej Hebar, ali će biti bez Igora Cveteka, Domena Vedlina, Mateja Hočevara, a vjerojatno i bez Petra Sachla.

Izvor: sportnet.hr

Komentari