Medveščak u gostima iznenadio Salzburg Red Bull

Objavljeno: 22.12.2010. 02:38

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

U 28.kolu EBEL-a, hokejaši Medveščaka odigrali su odličnu utakmicu u Salzburgu, a do pobjede su stigli boljim izvođenjem penala. Ključni penal za dva velika boda s teškog gostovanja pogodio je novi igrač Medveščaka Greg Day.

Nakon devetodnevne stanke, hokejaši Medveščaka nastavili su sezonu gostovanjem u Salzburgu, kod Red Bulla. Ova kratka pauza nije prošla mirno za Medvjede, došlo je do promjena u ekipi. Momčad je pojačao napadač Greg Day, ali istovremeno iz kluba je otišao T.J. Guidarelli, koji je bio jedan od glavnih igrača od kada Medveščak igra u EBEL-u. Day je već večeras bio u momčad i vidjet ćemo s vremenom hoće li se ovaj potez vodstva kluba pokazati ispravnim.

Prvi period je protekao prilično mirno, barem što se pogodaka tiče, jer mreže su mirovale. Medveščak je bio nešto aktivniji, ali domaćini su imali čak tri prilike s igračem više. Dva, od ta tri puta, bio je isključen Jonathan Filewich, ali Robert Kristan se nije dao svladati. Slovenski vratar na golu Medvjeda samo je u prvom periodu obranio čak 21 udarac domaćina.

Jednu od najboljih prilika gostiju u prvih dvadeset minuta imao je upravo novopridošli Greg Day, ali njegov je pokušaj zaustavio domaći vratar Thomas Honeckl. Na žalost, na otvaranju drugog perioda, domaćini su poveli. Andre Lakos je lijepo pronašao Thomasa Kocha, koji s otprilike tri metra pogađa neobranjivo za Kristana i za 1:0 Red Bulla.

Hokejaši iz Salzburga su u sljedećih nekoliko minuta dominirali, ali sredinom perioda Medveščak dolazi do izjednačenja. Andre Lakos je skrivio kazneni udarac, a hladnokrvni Filewich vara Honeckla i izjednačuje rezultat. Do kraja perioda, momčad iz Zagreba je zaradila još dva isključenja, ali to nije dovelo do promjene rezultata, pa se na drugi odmor otišlo u egalu.

Problemi s disciplinom Medveščaka nastavili su se i u trećem periodu. Prvo je Joel Prpić završio na klupi za kažnjene, a nedugo zatim i Kenny MacAulay. Bilo je to šesto i sedmo isključenje za goste, dok su domaćini samo jednom završili na dvominutnom hlađenju. Srećom, Medvjedi i Kristan uspješno su se obranili u tim situacijama, pa smo s istim rezultatom ušli u zadnjih deset minuta.

Šest minuta prije kraja, Medveščak je poveo i to s igračem više. Isključen je bio Mattias Trattnig, a Jonathan Filewich postiže svoj drugi pogodak večeri, nakon što je preusmjerio dodavanje Prpića u domaću mrežu. Domaćini su dobili još jednu šansu s igračem više, a na kraju su i povukli vratara u nastojanju da izjednače. To im se isplatilo, te su stigli do izjednačenja.

Domaćine je u utakmicu pogotkom vratio Andre Lakos, koji se tako iskupio zbog skrivljenog kaznenog udarca. Bilo je to minutu i dvadeset pet sekundi prije kraja. Otišlo se tako u produžetak, a s obzirom da u dodatnih pet minut nismo vidjeli pogotka, o pobjedniku su odlučivali penali.

Pobjedu je odnio Medveščak, a nju je pogotkom donio Greg Day, pa će vjerojatno dugo pamtiti svoj debi u zagrebačkom dresu. Pobjeda je svakako zaslužena, momčad je igrala vrlo čvrsto i požrtvovno i na kraju su nagrađeni s dva boda koja odnose s možda i najtežeg gostovanja u ligi.

Krešimir Ferlak / SportNet

Komentari