"Medvjeđi brlog" napokon dobio šefa za novu sezonu

Objavljeno: 12.07.2011. 13:30

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

KHL Medveščak potvrdio je da će „medvjede“ u novoj sezoni voditi bivši trener Bakersfield Condorsa iz američke lige EHCL, Kanađanin Marty Raymond. Zanimljivo, njegov pomoćnik bit će i prošlogodišnji igrač Medveščaka Don MacLean. Drugi pomoćnik bit će Ivo Ratej ml., sin legendarnog hokejaša Medveščaka Ive Rateja.

Nakon što su pojačali igrački kadar, čelnici KHL Medveščak pobrinuli su se i za stručni dio kabine. Sada je izvjesno da „medvjedi“ ove sezone idu po naslov u EBEL-u!

Marty Raymond (46) rođen je u kanadskom gradu Drummondvilleu, a proteklih 10 sezona odradio je kao pomoćni i glavni trener Bakersfield Condorsa iz američke lige ECHL (ekvivalent treće kanadsko-američke lige iza NHL-a i AHL-a).

U proteklih 7 sezona kao glavni trener te momčadi četiri je puta svoju ekipu odveo na preko 40 pobjeda po sezoni dok je u posljednje dvije sezone ekipa bila prvak pacifičke divizije.

Zanimljivo, Bakersfield Condorsi su pod njegovim vodstvom svake sezone ušli u doigravanje, od čega su četiri puta nastupili u četvrtfinalu, a čak tri puta su igrali u polufinalu Kelly Cup-a.

Marty Raymond drži drugo mjesto na ljestvici trenera sa najdužim stažem u pojedinom klubu u ECHL ligi.

Dolazak u „medvjeđi brlog“ nije mu prvi susret s europskim hokejem jer je sredinom 90-ih godina bio trener jedne ženske momčadi hokeja na ledu u Francuskoj, u vrijeme dok se još uvijek profesionalno bavio hokejem igrajući za klubove u francuskoj trećoj i četvrtoj ligi.

Raymond je, kao što smo već spomenuli, bivši profesionalni hokejaš koji je u svojoj karijeri igrao za klubove u Švedskoj te kanadskim i američkim nižim ligama. Hokej je igrao i za Sveučilište u Wisconsinu.

Sve su to reference koje su oduševile predsjednika KHL Medveščak Damira Gojanovića.

- Željeli smo trenera koji nije nužno bio povezan samo s Europom, nekog novog i svježeg. Raymonds nam se učinio kao pravo ime, s rezultatima i kvalitetnim radom, te smo nakon dugih razgovora i odličnih preporuka igrača i trenera,te razmatranja raznih opcija i razgovora s još nekoliko kandidata, odlučili potpisati jednogodišnji ugovor upravo s Raymondom kao našim novim trenerom – rekao je Gojanović za klupsku web stranicu www.medvescak.com

Za medvescak.com progovorio je i sam Raymond naglasivši da mu nije bilo lako donijeti odluku o napuštanju Bakersfield Condorsa, kluba u kojem je proveo cijelo jedno desetljeće.

- Nakon dugih 10 godina provedenih u Bakersfieldu, naravno da mi je bilo teško odlučiti se na odlazak, no želja za novim izazovima i mogućnost treniranja nove momčadi bile su jače. Nije lako otići na drugi kraj svijeta, u zemlju u kojoj nikada nisi bio, no kao trener uvijek težim ka pobjedi i nisam osoba koja će odustati. Volim izazove, a treniranje KHL Medveščak činio mi se kao kvalitetan izazov - komentirao je novi trener „medvjeda“.

A klub je potvrdio da su uz Raymonda kao glavnog trenera angažirali i dva nova pomoćna trenera. Riječ je o publici „medvjeda“ vrlo dobro poznatim imenima, Donu MacLeanu i Ivi Rateju mlađem.

MacLean je prošle godine nastupao za „medvjede“ u EBEL-u. Riječ je o hokejašu koji ima veliki staž u brojnim svjetskim ligama. Odigrao je 41 utakmicu na NHL ledu, čak 513 u AHL-u, 51 utakmicu u prvoj finskoj ligi te 11 utakmica u švicarskoj prvoj ligi. Svoje veliko iskustvo ove će sezone pokušati prenijeti na svoje bivše suigrače.

Drugi pomoćni trener bit će Ivo Ratej ml., sin legendarnog igrača Medveščaka Ive Rateja. Riječ je o dugogodišnjem članu KHL Medveščak, višestrukom hrvatskom reprezentativcu i visokokvalificiranom kineziologu koji će biti zadužen za fizičku pripremu i spremnost igrača.

Komentari