Medvjedi dobili što su željeli - Klagenfurt

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 26.02.2011. 13:51

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Nenad Dugi / CROPIX

U posljednjem kolu EBEL-a Medveščak je pred 6500 navijača u Ledenoj izgubio od Albe 2:3 (0:1, 0:1, 2:1), u utakmici koja je bila sve samo ne natjecateljska.

Bez Kristana, Letanga i Prpića, te sa ne baš prevelikom željom medvjeda za pobjedom, sve je izgledao više kao revijalni, prijateljski susret. Medveščak je na kraju dobio ono što je želio u četvrtfinalu. Izbjegli su Red Bull Salzburg, a dobili Klagenfurt.

– Prvenstveni cilj u ovoj utakmici bio nam je odmoriti najvažnije igrače, u čemu smo i uspjeli. Igračima sam uoči utakmice rekao da moraju ići na pobjedu, no i njima je sigurno u podsvjesti bilo da se izbjegne Red Bull Salzburg. Lakše je putovati tri, nego sedam sati na svaku utakmicu. Uostalom, večeras su sve momčadi odmarale najvažnije igrače za play-off, a bilo je suludo očekivati da će utakmicu dobiti naši mladi igrači, koji su danas vodili igru – iskren je bio predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.

Koliko je duel igre bilo u jučerašnjoj utakmici najbolje pokazuje podatak da je u cijeloj utakmici bilo samo jedno jedino isključenje, Medveščakovog beka Powersa u 50. minuti. I domaći navijači shvatili su da jučerašnja utakmica nije bila natjecateljska, pa su malo navijali za Medveščak, a malo za Albu. Na kraju utakmice zato su se iz svlačionice na bis po prvi puta u Ledenoj vraćale obje momčadi.

Najljepši trenutak utakmice ipak se dogodio u 55. minuti, kada je na vratima Medveščaka debitirao 17-godišnji Andrej Vasiljević.

– Puno utakmica sam gledao s tribine, a osjećaj kada sam izašao na led ne može se opisati. Žao mi je što nisam dobio 10 minuta, kako mi je trener Bradley obećao uoči utakmice – rekao je Vasiljević, koji je jučer obranio oba udarca na svoj gol.

Jučerašnji rezultati: Medveščak - Alba 2:3, Linz - RB Salzburg 7:2, Olimpija - KAC, Villach - Jesenice 5:1, Graz - Vienna 3:2 (penali).

Parovi četvrtfinala (nedjelja, 25. veljače): KAC (1) - Medveščak (8), RB Salzburg (2) - Olimpija (7), Vienna Capitals (3) - Graz (6), Villach (4) - Linz (5).


Agencija VLM

FOTO: Nenad Dugi / CROPIX



Komentari