Medvjedi kreću u lov na EBEL: Hoće li biti treća sreća?

Objavljeno: 09.09.2011. 09:11

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Marko Miscevic / CROPIX

Nakon dvije prekrasne sportske priče u prve dvije sezone, Medveščak kreće u treće izdanje svoje pustolovine u EBEL-u. Početak je na rasporedu u petak, a raspored hrvatskog predstavnika vodi na gostovanje u Linz, što će odmah biti vrlo dobar pokazatelj mogućnosti sastava Martyja Raymonda, piše Borna Rupnik za SportNet.

Novi Medveščakov trener Marty Raymond slagao je tijekom ljeta kockice nove momčadi, a što se u Zagrebu radilo bit će i službeno predstavljeno u prvoj utakmici nove sezone EBEL-a.

- Svi se u ekipi radujemo početku lige. Spremni smo za dobar nastup, a suparničkog trenera dobro poznajem, pustit će Black Wingse u napad. Ali bit ćemo pripravni za to - dobro ćemo i disciplinirano stajati u obrani - najavio je Raymond uoči puta za Austriju.

Zagrebačka se momčad ne može pohvaliti predsezonskim rezultatima. Poraženi su u svim dvobojima osim onog s Dornbirnom, no kako su s druge strane terena stajale momčadi iz jakih europskih liga, prikupljeno je značajno iskustvo, uz prikazanu obećavajuću igru.

Susret s Austrijancima zbog ozljede će propustiti prvi vratar Robert Kristan, zatim Frank Banham, Sasha Pokulok i Gal Koren, a upitan je nastup braniča Andyja Sertića.

Raspored je htio da se Medvjedi na samom početku moraju dokazati protiv jedine momčadi ovog natjecanja koja nije izgubila niti jedan pripremni susret. Black Wingsi stoga na led izlaze puni samopouzdanja, a nemali je broj onih koji drže da ove sezone mogu pomrsiti planove i najjačima.

- Odradili smo dobru predsezonu. Ali rezultati prijateljskih utakmica se ne broje, tek sada počinje bitka za bodove - izjavio je trener momčadi iz Linza, 53-godišnji Kanađanin Rob Daum.

Black Wingsi su za ovu sezonu najavili napadački hokej, ali i oni nestrpljivo čekaju prvu utakmicu kako bi saznali kako će zapravo izgledati u natjecateljskim utakmicama, dodao je Daum.

- Posebno je teško dobiti prvu domaću utakmicu prvog dijela prvenstva i prvu domaću utakmicu u doigravanju. Moramo se zalagati svih 60 minuta i onda bismo se zajedno s navijačima mogli radovati na kraju - naglasio je trener "Crnih Krila"


Borna Rupnik / SportNet

Komentari