"Medvjedi" nastavljaju s uspjesima: Pao i vodeći Linz

Objavljeno: 28.11.2011. 11:33

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Hokejaši Medveščaka nastavili su sa sjajnim igrama, te su u prepunom Domu sportova pobijedili vodeći Linz. Gosti su nakon prvog perioda imali tri pogotka prednosti, ali Medveščak je to dostigao i slavio nakon penala, piše Krešimir Ferlak za SportNet.

Dom sportova nazočio je odličnoj derbi utakmici 26. kola EBEL-a. Medveščak i Linz su pružili odličnu igru, te odigrali vrlo neizvjesnu utakmicu. Odlučili se tek penali, a pobjedu Medveščaku donijeli Ryan Kinasewich i Frank Banham.

Većinu prvog perioda Medveščak je bio dominantan, ali rezultat je pokazivao upravo suprotno. Naime, nakon dvadeset minuta Linz je vodio čak 3:0. Medvjedi su odlično krenuli u utakmicu, bili su mnogo opasniji, gosti prvih sedam minuta nisu niti zapucali na gol. Nije Medveščak imao previše izrazitih prilika, ali stalno su bili pred vratima Alexa Westlunda.

Najveći pritisak bio je za vrijeme isključenja Briana Leblera, no u trenutku kada se austrijski napadač vraćao u igru, njegovi suigrači su ovladali pločicom, Mike Ouellette je dodao Lebleru koji se s klupe za kažnjene sjurio prema Robertu Kristanu i lijepo pogodio za vodstvo Black Wingsa.

Pogodak je podignuo igru Linza i do kraja trećine postigli su još dva pogotka. Za drugi pogodak su opet jednom prodali kontru Medvjedima, a sada je strijelac bio Gregor Baumgartner. Tada je malo i popustila koncentracija domaćinima, isključenje je zaradio Geoff Waugh, a 3:0 za Linz postavlja Patrick Leahy. I kod ova dva pogotka asistirao je Ouellette.

Linz , tako, u dobrom raspoloženju otišao na prvi odmor, ali nisu bili spremni za ono što je uslijedilo. Uragan Medvjeda od četiri minute u kojem su postigli tri pogotka i stigli do izjednačenja! Prvo je smanjio Pascal Morency sjajnim udarcem u gornji desni kut vratara Westlunda. To je ionako fenomenalnu atmosferu dovelo do usijanja, a Medvjedi su publici uzvratili s još dva brza pogotka.

Nakon loše reakcije obrane Linza na 2:3 smanjuje Joel Prpić, a vrlo brzo izjednačenje donosi Ryan Kinasewich, nakon lijepe asistencije Franka Banhama iza gola. Uragan je oslabljen isključenjima koja su uslijedila, a najgore je prošao Prpić, koji je zbog naleta palicom zaradio pet minuta plus isključenje do kraja utakmice.

Brojčanu prednost hokejaši Linza nisu iskoristili, a krajem perioda Medveščak je opet pritisnuo, ali ostalo je 3:3 nakon dva perioda. Momčadi su i u trećem dijelu nastavile s napadima, vidjelo se da je i jednima i drugima cilj zabiti gol, bez ikakve oprezne igre. Prvu veliku priliku imali su gosti, ali Kristan i obrana Medvjeda nekako je zadržala pločicu izvan gola.

Vrlo brzo nakon toga Medveščak je po prvi puta poveo. U gužvi, nakon loše reakcije obrane Linza,najbolje se snalazi Dario Kostović i donosi domaćinima 4:3. No, to vodstvo bilo je vrlo kratkog vijeka. Niti minutu kasnije Linz izjednačuje drugim pogotkom Leblera, koji iz neposredne blizine pogađa pod prečku Kristanova gola.

Napadi su se i nakon toga izmjenjivali s obje strane, ali do kraja regularnog dijela susreta golova više nije bilo. Gosti su imali jednu neiskorištenu priliku s igračem više, dok su Medvjedi najbliže zgoditku došli u zadnjoj minuti, kada je pločica pogodila vanjski dio stative.

Produžetak je donio pet minuta odličnog i napadačkog hokeja, ali rezultat se nije promijenio, pa se pristupilo izvođenju penala. Kinasewich je prevario Westlunda, Kristan je skinuo udarac Ouellettea, zatim su precizni Banham i Justin Keller. Pokušaj Adama Naglicha zaustavio je Westlund, dok se Rob Hisey spetljao i veliko slavlje u Domu sportova moglo je započeti.


Izvor: hrsport.net

Komentari