Medvjedi protiv Crnih krila napadaju prvo mjesto EBEL-a

Objavljeno: 10.02.2012. 12:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Derbi kola, utakmica između prve dvije momčadi, Linza i Medveščaka, odlučit će danas kome će pripasti prva pozicija EBEL-a. Hoće li Linz pobjeći na četiri boda, ili će Medveščak, nakon 116 dana vladavine Linza, preuzeti vodstvo na ljestvici, saznat će se večeras, piše Martina Oštrić za Sportnet

U Medveščaku imaju vrlo jasnu računicu koja bi im donijela prvo mjesto i ostanak na istom do kraja međurunde. Za to trebaju šest bodova u tri nadolazeće utakmice, odnosno tri pobjede u tri susreta.

Prva dva boda trebali bi osvojiti večeras na gostovanju kod prve momčadi lige, „Crnih krila“ iz Linza, s kojima nemaju dobar omjer. Zasad je 3-2 u korist Linza, stoga je vrijeme da Medveščak poravna negativan rezultat.

- Sudbina je u našim rukama jer bismo imali prednost domaćeg leda u cijeloj seriji doigravanja – ističe jedan od najboljih „Medvjeda“ ove sezone Slava Trukhno. Ipak, o protivničkoj momčadi govori s velikim respektom.

- Nisu bez razloga na prvom mjestu cijele sezone. Imali su osam pobjeda zaredom, premda su u zadnje vrijeme malo stali. U međuvremenu su doveli i novog braniča protiv kojeg još nismo igrali – kaže Slava.

Trener Marty Raymond ne opterećuje se previše. Plan je bio da „Medvjedi“ budu među prve dvije momčadi i taj plan za sada ide prema realizaciji. Ipak, Raymond ističe da bi lijepo bilo kad bi Medveščak zasjeo na prvo mjesto.

Ne bi to bilo ni neko veliko iznenađenje. Njegovi „oklopnici“ cijelu sezonu igraju odlično u obrani, a i igra s igračem više funkcionira vrlo dobro.

- Teško nas je pobijediti - smatra Raymond.

Medveščaku se, osim Truhna, vratio i Joel Prpić, no nema Darija Kostovića, a nastup Saše Martinovića još je pod znakom upitnika. Linz pak, po tom pitanju, ima malo više problema. Nedostajat će im suspendirani Brian Lebler i Pat Spannring, te ozlijeđeni Pat Leahy.


Izvor: hrsport.net

Komentari