"Medvjedi" slažu ekipu za napad na naslov EBEL-a

Objavljeno: 06.07.2011. 09:37

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: medvescak.com

Sad se to može reći i glasno: Zagrebački „medvjedi“ ove godine žele naslov u EBEL-u. Uprava kluba puno je naučila u protekle dvije sezone što se vidi i na tome kako su slagali roster za novu sezonu.

Novi član KHL Medveščak je švicarsko krilo hrvatskih korijena Dino Gombar kojemu je ugovor s „medvjedima“ prvi profesionalni ugovor u karijeri.

Gombar je naime star samo 19 godina, a do sad je nastupao za U-20 momčad svog rodnog Basela. Iako je rođen u Švicarskoj, roditelji su mu Hrvati tako da odmah može zatražiti i hrvatsku putovnicu.

Već se pridružio mlađim igračima seniorske momčadi KHL Medveščak u Zagrebu i s njima će dočekati početak priprema. Premijeru pred domaćom publikom imat će već početkom rujna na 2. memorijalnom turniru Ferdo Spajić.

Gombar je samo jedno u nizu odličnih pojačanja koja je osigurala uprava KHL Medveščak za ovu sezonu. Iako to još nitko nije glasno rekao, jasno je da uprava kluba puca na najviše postolje ove sezone.

U protekle dvije sezone, od kad se Medveščak pridružio EBEL obitelji, uprava kluba je naučila iz svojih pogrešaka i ove su sezone odlučili pokazati što su naučili.

„Medvjedi“ tako ove sezone ne bi trebali imati problema sa manjkom kadra, a prvi put u EBEL-u trebali bi zaigrati sa čak četiri dobre napadačke postave što je prošle i pretprošle činilo kao znanstvena fantastika.

Često su „medvjedi“ tijekom sezone upadali u velike probleme zbog ozljeda. Ove sezone to ne bi trebao biti slučaj jer dobrih igrača na rosteru ima i više nego dovoljno.

Uprava je dovela odličnu zamjenu za vratara Roberta Kristana, Michaela Ouzasa, odličnog beka Geoffa Waugha, a napad je pojačan Davidom Brineom, Dariom Kostovićem, Tomom Zanoškim, Galom Korentom i Dinom Gombarom.

U klubu su ostali i nositelji igre iz prošlih sezona Alan Letang, Robby Sandrock, Frank Banham, Jonathan Filewich, John Hecimovic i Ryan Kinasewich.

Sve to jamči dobru sezonu u „medvjeđem brlogu“!

Sad trebaju još samo imenovati novog trenera, a nagađa se da bi to trebao biti Marty Raymond koji je godinama radio za Bakersfield Condorse koji se natječu u ECHL-u, trećoj po snazi američkoj hokejaškoj ligi.

Treba napomenuti da iz uprave kluba još nisu poručili da je roster za novu sezonu završen, tako da je moguće da u Zagreb sleti i još neko pojačanje.

Trenutačni roster KHL Medveščak za novu sezonu:

Robert Kristan (G)

Michael Ouzas (G)


Alan Letang (D)

Kenny MacAulay (D)

Christopher Powers (D)

Robby Sandrock (D)

Andy Sertich (D)

Ivan Sijan (D)

Geoff Waugh (D)


Frank Banham (RW)

Mislav Blagus (C)

David Brine (C)

Greg Day (C)

Jonathan Filewich (RW)

John Hecimovic (RW)

Dominik Kanaet (RW/LW)

Ryan Kinasewich (LW)

Gal Koren (C)

Dario Kostovic (LW)

Joel Prpic (C)

Tom Zanoski (LW)

Dino Gombar (LW)

Komentari