Medvjedi u Češkoj došli na prag polufinala EBEL-a

Objavljeno: 22.02.2012. 09:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Nenad Dugi / CROPIX

U drugoj utakmici četvrtfinalne serije doigravanja EBEL-a, Medveščak je prošao kroz češki Znojmo u slavljeničkom raspoloženju. Kristan i obrana su bili sjajni, napadači učinkoviti i završilo je 5:2 za našeg predstavnika, piše Krešimir Ferlak za Sportnet

Medvjedi su izdržali početni pritisak hokejaša Orli Znojma i onda preuzeli kontrolu nad utakmicom, te se u Zagreb vraćaju s novom pobjedom i vodstvom od lijepih 2-0 u četvrtfinalnoj seriji.

Uvodne minute susreta prošle su u velikoj dominaciji domaćih hokejaša, Robert Kristan je odmah morao biti na visini zadatka. Samo u prve četiri minute upisao je osam obrana, a u jednoj situaciji čak je i vratnica spasila Medveščak, koji za to vrijeme nije imao niti jedan šut prema Mareku Ciliaku na golu Čeha.

Nakon toga Medveščak ulazi u probleme s isključenjima, čak su četiri igrača u kratkom razdoblju isključena, a kod domaćih samo jedan. Gotovo minutu i pol su igrači Znojma imali dva igrača više na ledu, ali obrana predvođena Kristanom je sjajno obranila svoju mrežu, a nakon toga su Medvjedi kaznili promašaje domaćih.

Poslije isključenja Jana Šede, pronašao je lijepim dodavanjem Matt Siddall samog Slavu Truhna koji pogađa za vodstvo Medveščaka iz prve ozbiljnije akcije našeg kluba na susretu. Minutu kasnije griješi domaća obrana, a Frank Banham krasno pogađa iznad rukavice Ciliaka za novi pogodak Medvjeda.

Takav rasplet je demoralizirao domaćine, što i ne čudi, jer su veći dio prvog perioda dominirali i imali su čak devetnaest udaraca na gol, a gubili su 2:0. Medveščak je to znalački koristio, pa su i drugu trećinu otvorili pogotkom, iz kontre je svoj treći pogodak u dvije utakmice postigao Joel Prpić.

Sredinom trećine Medvjedi rade čak četiri uzastopna nepotrebna prekršaja, te praktički sami pružaju Znojmu priliku za povratak u utakmicu. Međutim, Kristan i obrana su nastavili sa sjajnom defenzivnom igrom, a u četvrtoj od tih situacija kontru je povukao brzi Tom Zanoški i pogodio kroz noge Ciliaka za velikih 4:0 Medveščaka.

Problemi s isključenjima nisu prestajali, Kristan je pogriješio i izbacio pločicu izvan leda i Česi su opet dobili šansu s dva igrača više, koju sada koriste i pogotkom Martina Planeka smanjuju prednost Medvjeda na tri razlike nakon 40 minuta igre. Treći dio Znojmo otvara agilnije, ali prvi pogodak ipak postižu Medvjedi.

Bila je to najljepša akcija na utakmici, Truhno je iza leđa dodao Alanu Letangu, ovaj proslijedio Gregu Dayu, koji pogađa praznu mrežu za 5:1 Medveščaka. Već u sljedećoj akciji isključenje zarađuje Andy Sertić, a Česi to odmah koriste i pogotkom Martina Podesve smanjuju rezultat.

Pokušavali su domaćini do kraja vratiti se u susret, imali su inicijativu, nekoliko puta je Kristan bio na iskušenjima, ali rezultat se nije promijenio. Medveščak je pobijedio s visokih 5:2, te će u Zagrebu u četvrtak tražiti treću pobjedu u seriji.

EBEL, četvrtfinale, druga utakmica:

Orli Znojmo - Medveščak 2:5 (0-2 u seriji)

 

Izvor: hrsport.net

Komentari