dobitnici stipendija

Memorijal Boris Hanžeković nagradio mlade atletičare Janu Koščak i Janka Kišaka

Objavljeno: 01.09.2023. 12:03

Zadnja izmjena: 01.09.2023. 12:03

Na prigodnoj svečanosti Memorijal Boris Hanžeković i AK Dinamo Zrinjevac dodijelili su četiri stipendije najuspješnijim mladim hrvatskim atletičarkama i atletičarima, među kojima su stipendije uručene Jani Koščak i Janku Kišaku iz naše županije.

Kako prenosi Jutarnji list, Jana Koščak jedna je od najvećih nada hrvatskoga sporta. Ove godine postavila je novi svjetski juniorski rekord u petoboju i najbolji svjetski rezultat u sedmoboju u konkurenciji atletičarki do 18 godina. Trostruka je državna prvakinja i rekorderka. Janko Kišak višestruki je državni prvak i osvajač dviju srebrnih medalja na Europskom festivalu mladih. Uz brojna odličja Janko je i prošlogodišnji prvak Balkana na 110 metara s preponama. Čestitke je dobitnicima uputila najbolja hrvatska atletičarka svih vremena Sandra Perković.

- Čestitke svim ovogodišnjim dobitnicima, vi ste naša budućnost, vi ste naša nada. Mi smo vaši uzori, a vaši uzori će uvijek biti vaši zaštitnici. Volite se, borite se, radite uvijek ono što najviše volite, a to su pobjede. Budite naš ponos kao što smo mi vaš. Vidimo se na Hanžekovićevom memorijalu. Ja sam 2004. godine tamo bila kao volonterka, 2006. sam prvi put nastupila i od tada kreće moja ljubav prema ovom mitingu. I vi to možete biti - rekla je za Jutarnji list.

Komentari