Reprezentativac iz Varaždina

Mihael Briški: Uzor mi je Carles Puyol, a želim zaigrati u jednoj od 'Liga petice'

Objavljeno: 15.03.2016. 13:36

Zadnja izmjena: 15.03.2016. 13:40

Foto: www.nzs.si

Još su nam u sjećanju nastupi varaždinskih nogometaša, Nevena Đuraseka i Luke Ivanušeca na Svjetskom prvenstvu u Čileu gdje je hrvatska U-17 reprezentacija zaustavljena u četvrtfinalu od Malija. Đurasek i Ivanušec zbog godina više nisu u kadru U-17 reprezentacije, a poziv izbornika Darija Bašića za predstojeće akcije dobio je još jedan varaždinski nogometaš. Riječ je o Mihaelu Briškom, perspektivnom stoperu zagrebačkog Dinama.

Briški je prve korake na nogometnom travnjaku napravio kao šestogodišnjak, a k lopti ga je usmjerio njegov otac. Prije tri godine na turniru ga je zapazio Dinamo u čije je redove prešao kao 14-godišnjak.

- Bilo mi je žao zbog prijatelja, no nisam dvojio ni sekunde. Ipak je Dinamo najbolji hrvatski klub i takva prilika pruža vam se jednom u životu - rekao je Briški i dodao da mu nije bilo lako prilagoditi životu bez roditelja.

Bez roditelja

- Kod kuće se uvijek možete osloniti na roditelje, a odlaskom u Dinamo morao sam se osamostaliti. No, trenutno živim svojom sestrom koja studira u Zagrebu i automatski mi je lakše - rekao je Briški po vokaciji stoper i otkrio što je najvažnije za kvalitetnog obrambenog igrača.

- Važno je biti čvrst, brz i dobar u skoku, uz mirnoću koja je prjekopotrebna. Također ne smije se griješiti jer pogreška u obrani je najskuplja, dok se napadačke greške lako mogu popraviti - istaknuo je Briški kojem je uzor bivši igrač Barcelone Carles Puyol.

- Puyol je za momčad ostavljao srce na terenu, a oličenje je poštenja i bio je izniman profesionalac. Želio bih dostići njegovu razinu i jednog dana zaigrati u 'Ligama petice'- objasnio je Briški, standardan u kadetskoj momčadi Dinama koja je prva u 1.HNL za kadete.

- Bježimo Hajduku za čak sedam bodova i nadam se da ćemo stići do naslova. Ekipa je fenomenalna na terenu i izvan njega - ispričao je Briški čije su igre zapele za oko Dariju Bašiću, izborniku U-17 reprezentacije Hrvatske koji ga je pozvao na susrete Elitnog kola koji će se od 16. ožujka održati u Rovinju i Puli.

Poziv za repku

Mladi Hrvati Elitno će kolo otvoriti u srijedu, 16. ožujka, susretom s Walesom u Rovinju od 15.30 sati. Dva dana kasnije na istom stadionu te u istom terminu očekuje ih dvoboj sa Švedskom, dok će u ponedjeljak, 21. ožujka u Puli snage odmjeriti s Portugalom, također od 15.30 sati.

- Velika je čast igrati za hrvatsku reprezentaciju, ekipa i ja osobno da ćemo maksimum svojih mogućnosti kako bi izborili nastup na prvenstvu Europe - zaključio je Briški.

Na prvenstvo Europe koje će se održati u svibnju u Azerbajdžanu plasirat će se prvoplasirane ekipe i sedam najboljih drugoplasiranih ekipa.

Komentari