AK SLOBODA

Mladi atletičari AK Sloboda nastupili u finalu Erste Plave lige

Objavljeno: 14.09.2021. 19:32

Zadnja izmjena: 14.09.2021. 19:35

U Zagrebu je održano tradicionalno finale Erste Plave lige. Svake godine završnica Erste Plave lige održava se u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj – Memorijala Borisa Hanžekovića.

Ove su godine na finalu natjecanja namijenjenog najmlađim uzrasnim kategorijama (svim učenicama i učenicima od 3. do 6. razreda osnovne škole) nastupali i atletičari AK Sloboda. Čak troje najmlađih nastupalo je u četiri različite discipline.

Od dječaka jedini predstavnik bio je Marko Zrnić (kategorija dječaci 6. razred). Marko je nastupao u skoku u dalj i u toj je disciplini slavio sa novim osobnim rekordom od 5.05m. Također trebamo spomenuti kako je Marko nastupao i na 60 m gdje je osvojio odlično 4. mjesto sa rezultatom 8,35 sec.

Kod djevojčica imali su dvije predstavnice. Posebno se istaknula naša mlada bacačica Iva Kostanjevec koja je u bacanju kugle 2 kg (djevojčice 7. razred) osvojila 1. mjesto sa izvrsnim rezultatom od 10.75 m što je njezin novi osobni rekord.

U skoku u dalj imali su predstavnicu Heidi Premužić koja je nastupala u kategoriji učenica 6. razreda i osvojila 6. mjesto sa rezultatom od 3,54m. 

 

Komentari