ATLETSKI KLUB SLOBODA VARAŽDIN

Mladi atletičari Slobode ponovo briljiraju - pet naslova prvaka Hrvatske i jedan rekord

Objavljeno: 26.02.2019. 10:35

Zadnja izmjena: 26.02.2019. 10:37

U Zagrebu je održano Dvoransko prvenstvo Hrvatske u višebojima, u organizaciji Atletskog kluba Zagreb. Predstavnici Atletskog kluba Sloboda Varaždin na najljepši su mogući način zaključili dvoransku sezonu te  s pet naslova prvaka RH zauzeli prvo mjesto po uspješnosti klubova na ovom natjecanju.

Naslove prvaka osvojili su: Marko Zrnić, Janko Kišak, Jana Koščak, Klara Koščak te Marko Kušter. 

Valja istaknuti Janu Koščak koja je u utrci na 55 m sa preponama postavila novi rekord RH za mlađe kadetkinje sa rezultatom 8,91 sek. Isto tako pokušala je preskočiti novi rekord RH u skoku u vis, no umor nakon završene tri discipline te nedostatak koncentracije spriječili su je u postizanju istog.

U konkurenciji limača u troboju  nastupali su Marko Zrnić, Jura Šarkanji i Hrvoje Cafuk. Marko Zrnić osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju, Jura Šarkanji osvojio je drugo mjesto a Hrvoje Cafuk se plasirao na četvrto mjesto

U konkurenciji mlađih kadeta u četveroboju, nastupao je Janko Kišak, koji je zauzeo prvo mjesto i zlatnu medalju.

Kod starijih kadeta u šestoboju nastupao je Marko Kušter koji je također zauzeo 1. mjesto i zlatnu medalju i time pokazao veliku svestranost i talent u svim disciplinama. U konkurenciji mlađih juniora u sedmoboju nastupao je Karlo Bogdan, koji je zauzeo četvrto mjesto .

U konkurenciji mlađih kadetkinja u četveroboju nastupala je Jana Koščak, koja je zauzela 1. mjesto a pri tome je ostvarila i državni rekord  na 55 metara prepone – 8,91 sekundi.

U konkurenciji kadetkinja nastupale su Klara Koščak i Viktorija Vujović. Klara Koščak u 5 boju zauzela je prvo mjesto i zlatnu medalju dok je Viktorija Vujovićzauzela je sedmo mjesto.

Natjecalo se 13 hrvatskih klubova a Sloboda je po broju osvojenih medalja bila najuspješnija, ispred klubova iz Zagreba, Osijeka, Splite i Rijeke.

Atletičarke i atletičare za ovo natjecanje pripremali su treneri Nenad Pavliček i Patrik Koščak. Iza atletičara AK Sloboda jedna je vrlo naporna ali i isto tako najuspješnija dvoranska sezona u povijesti kluba. Atletičari su se vraćali sa svih dvoranskih državnih i međunarodnih natjecanja sa odličjima. Uz gore spomenute trenere, atletičare, koji su postizali najviše rezultate na međunarodnim natjecanjima, pripremali su Ivan Domislović, Damir Pasccuttini te Marinko Šipoš. Predstoji kraći odmor te početak priprema za ljeto i natjecanja na otvorenom.

Komentari