KK VINDIJA

Mlađi kadeti Vindije "protutnjali" Križevcima

Objavljeno: 06.02.2022. 17:51

Zadnja izmjena: 06.02.2022. 17:58

Mladi košarkaši Vindije rođeni 2007/08. godine pod vodstvom trenera Dražena Cesara krenuli su u nastavak prvenstva.U prvom dijelu prvenstva izborili su nastavak natjecanja u 1. Regionalnoj ligi -Sjever (M15).

Zajedno su s ekipama Međimurja, D. Kraljevca, Radnika iz Križevaca, Podravca iz Virja i Virke iz Virovitica. Konačno su igrači odradili zajednički pripremni period koji je trajao oko 35 dana, i sastojao se od 20 košarkaških treninga i 10 kondicijskih koje je vodio prof. Marko Črljenec, a gdje se radilo na mobilnosti, aktivaciji, gibanju, fleksibilnosti i propriocepciji.

Rezultati su pokazali da se dorbo radilo. U 1.kolu Radnik - Vindija 40:77.

- Prva četvrtina je bila izjednačena, igralo se koš za koš i završila 18:19. Ulaskom visokog Majdaka na poziciju 5 i postavljanjem Mike na poziciju 4, uspostavili smo skok igru, omogućili vanjskim igračima da prodišu i na poluvrijeme otišli sa +8. Nakon ovakvih priprema koje ti daju snagu, samim time samopouzdanje i dodatnu energiju, da ako tako nastavimo vrlo teško će nam parirati. Tako je i bilo, visoki tandem Majdak-Miko briljira pod obručima (ukupno 19 skokova), pridružuju im se odlični vanjski igrači Ahmetović, Cesar, Mikulić i Mežnarić, i utakmica odlazi na nedostižnih 25 razlike. Zadnja četvrtina je posebna priča (21:1), gdje participiraju svi igrači, daju dodatni impuls i energiju za pobjedu. Veseli kolektivna sustavna igra svih igrača, koja je ovaj put izbacila dva pojedinca koji su ostvarili double-double učinak, Filip Majdak 10 skokova i 14 koševa i Franko Miko 10 skokova i 20 koševa, rekao je trener Dražen Cesar.

Uz 39 ekipnih skokova, koševe su još postigli Cesar 11, Mikulić 10, Ahmetović 8, Mežnarić 6, Horčička 4, Vrbanec, Hleb i Martinez 2. Slijedeće kolo gostujemo u D. Kraljevcu.

Komentari