KK VINDIJA

Mladi varaždinski košarkaši imaju odlične preduvjete za razvoj

Objavljeno: 21.11.2021. 20:00

Zadnja izmjena: 21.11.2021. 22:06

Košarkaši KK Vindije U15 natječu se u predkadetskoj ligi u kategoriji 2007/2008 godište.

Nakon pet odigranih kola, mladi igrači trenera Dražena Cesara, koji su gotovo svi 2008. godište, i dalje su bez poraza. Nanizali su tri pobjede u gostima protiv Čakovca, Kotoribe i Ivanovca i dvije kod kuće protiv Kraljevca i Nedelišća.

Dva kola prije kraja prvog djela prvenstva i okršaja protiv najboljih ekipa u ligi, a to su Grafičar i Međimurje, ekipa Vindije izborila je plasman u daljnji krug natjecanja, gdje će se susresti s najboljim ekipama iz Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Detaljan plan

Za ekipu je napravljen četverogodišnji plan rada, od čega se prve dvije godine odnose na rad u predkadetskom djelu, a druge dvije na rad u kadetskom djelu. Glavni rezultati se trebaju vidjeti u drugoj i četvrtoj godini rada. Ekipa sad trenira tri do četiri puta tjedno i svakih 10-ak dana igra pripremnu utakmicu. Od 1. siječnja 2022. planira se povećati obim rada i broja treninga, uvođenjem rada u fitnesu.

Plan je da u sezoni 2022/23. broj treninga u dvorani se digne na četiri do pet. Godišnji plan je da se odigra jedan do dva turnira i da se svake godine u ljetnim mjesecima ode na mini pripreme.

Košarkaški klub Vindija pod vodstvom Predsjednika kluba Ninija Gregorina, daje izuzetan naglasak na rad s mladima i ono što mora biti standard kod rada s mladima, klub je to primjenio i stavio iskusne trenere da rade s najmlađima. Tako je i selekciju U15 preuzeo iskusni trener Dražen Cesar, koji je i predočio navedeni plan i program rada za četiri godine.

Komentari