Mladi Vindijaši i dalje u samom vrhu hrvatskog bejzbola

Objavljeno: 06.05.2015. 12:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: BK Vindija

Mlađe kategorije bejzbolaša otvorile su svoju natjecateljsku sezonu, a prvi turnir Prvenstva Hrvatske u kategoriji mladeži održan je u Varaždinu.

Od ove sezone u toj kategoriji natječe se čak 10 ekipa, a varaždinski baseball klub čini čak trećinu lige, s tri ekipe i četrdesetak dječaka koji se natječu u ovoj kategoriji.

Na spomenutom turniru prva ekipa mladeži osvojila je turnir bez poraza s velikom prednosti u svim utakmicama, druga ekipa zauzela je peto, a treća ekipa sedmo mjesto. Sljedeći turnir u ovoj kategoriji na rasporedu je u subotu u Zagrebu.

- Ekipe Baseball kluba Vindija ušle su u ovu sezonu s potpuno novim ekipama. Došlo je do smjene generacija u svim kategorijama te je prije početka sportski rezultat ove sezone bio u drugom planu. No kvalitetnim radom tokom zimskog dijela pokazalo se da je varaždinskim klub u mlađim kategorijima i dalje na samom vrhu hrvatskoj bejzbola - ističu iz Baseball kluba Vindija.

Tjedan nakon najmlađe kategorije, sezonu su otvorili i kadeti. Oni se ove sezone se natječu također po turnirskom sistemu zbog manjeg boja prijavljenih ekipa u prvenstvu, njih ukupno pet.

Varaždinci su osvojili drugo mjesto na prvom turniru. Nakon dvije pobjede protiv agreba i Medvednice, poraženi tijesno u finalu 4:3 od Splićana.

Seniorska ekipa je nakon poraza protiv karlovačke Olimpije i splitske Nade još uvijek na prvom mjestu tablice Prvenstva Hrvatske, no bez pobjede u natjecanju Srednjoeuropske Interlige. Za prvo pobjede u tom dijelu natjecanja prilika će biti već sljedećeg vikenda, kada u subotu gostuju kod ekipe Obuda iz Budimpešte.

U srijedu započinje i natjecanju u Kupu Hrvatske, a varaždinski bejzbolaši u četvrtfinalu će ugostiti Zagreb. Susret je na rasporedu u četvrtak na igralištu Srednjoškolac od 16 sati. 

Komentari