Mourinho: Bojim se Spursa, jer u momčadi imaju Modrića

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 13.04.2011. 10:54

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Portugalski trener danas će voditi 500. utakmicu u karijeri. Zanimljivo, u Benfici je krenuo s tri poraza

Koliko se trener madridskog Reala Jose Mourinho brine za rasplet četvrtfinalnog dvoboja s Tottenhamom najbolje pokazuje činjenica da posljednjih dana govori samo o Barceloni, a najavio je i da će u Londonu sačuvati Sergija Ramosa i Angela di Mariju, a vjerojatno i još pokojeg igrača. Zaliha od 4:0 iz prve utakmice bila bi dovoljna i mnogo slabijim momčadima. Zato riječi Petera Croucha zvuče više kao demagogija.

Stari lisac Redknapp

– Vjerujemo u čudo. Ako rano zabijemo gol, sve je moguće – rekao je Crouch, a potom se osvrnuo i na prvu utakmicu u kojoj je već u 15. minuti dobio drugi žuti karton.

– Osjećao sam se jako bijedno, znao sam da sam momčad ostavio na cjedilu. Sa svakim golom bilo mi je sve teže.

Iako neće igrati s najboljom momčadi, trener Madriđana Jose Mourinho sigurno protiv Spursa neće ni pomišljati na opuštanje jer Portugalcu će ovo biti jubilarni 500. nastup na klupi nekog kluba. Zanimljivo, počeo je davne 2000. godine na klupi Benfice. U prve tri utakmice imao je tri poraza pa je tada vjerojatno bilo malo onih koji su mislili da će danas biti najbolji svjetski trener.

Jedanaest godina poslije iza sebe ima 17 službenih naslova: šest titula nacionalnih prvaka, tri kupa, tri superkupa, dva Liga kupa, dvije Lige prvaka i jedan Kup Uefe. Uz to, ima priliku postati jedini trener u povijesti koji će na europski tron odvesti tri različita kluba. Zasad mu je to uspjelo s Portom i Interom.

– Ne smijemo se opustiti jer igramo protiv engleske momčadi koja se nikad ne predaje. Uz to na klupi imaju starog lisca Redknappa te trojicu igrača koji nogomet vide na jedan poseban, drukčiji način. Mislim na Luku Modrića, Rafaela van der Vaarta i Sandra. Taj miks hrvatske, nizozemske i brazilske nogometne kulture daje Tottenhamu posebnu dimenziju – rekao je Mourinho te dodao:

– Jedva čekam izlazak na travnjak, uvijek se naježim od atmosfere koju stvore engleski navijači.

Najveća napadačka snaga Madriđana bit će Emmanuel Adebayor, koji je u prvoj utakmici zabio dva pogotka, ali i doživio rasističke povike.

Pogrdna pjesma navijača

Navijači Tottenhama pjevali su mu: "Tata ti pere slonove, mama ti je kurva". Zbog toga će danas na White Hart Laneu biti posebna Uefina inspekcija.

Teško da će se navijači Spursa suzdržati jer Adebayora imaju na piku još dok im je zabijao golove u dresu omraženog gradskog rivala Arsenala.

Koliko su male Tottenhamove šanse pokazuje i podatak da su samo tri momčadi u povijesti europskih natjecanja uspjele nadoknaditi četiri gola iz prve utakmice. Zanimljivo, posljednjem je to uspjelu upravo Realu, 1985. u Kupu Uefe protiv Borussije iz Mönchengladbacha u uzvratu su pobijedili 4:0 (nakon 1:5 u prvoj utakmici) i prošli dalje.

Komentari