NK VARAŽDIN

Može li trener Mario Kovačević uspješno voditi NK Varaždin i u Prvoj ligi?

Objavljeno: 16.06.2022. 08:35

Zadnja izmjena: 16.06.2022. 08:39

Mario Kovačević, trener NK Varaždin po prvi puta će kao prvi trener voditi prvoligašku momčad. Do sada je bio pomoćni trener u 1. HNL, te trener klubovima u nižim ligama na ovom području.

Zato se ovih dana čulo pitanje je li on, kao trener spreman uspješno voditi prvoligašku momčad. Odgovor na to pitanje dao nam je baš Mario Kovačević.

- Kao što sam svaku ekipu vodio, uvijek sam dao sve od sebe, tako ću i sada u Prvoj ligi voditi NK Varaždin bez straha. To je pravi sportski izazov za mene i za klub. Gdje god sam radio meni je sve bilo Prva liga. Karijera se tako sama po sebi događa. Prošao sam kao trener sve lige i sve mlađe uzrasne kategorije. Prva liga normalno da je najveći izazov ali i najveća konkurencija. Neće biti lagano, ali nema straha s moje strane. Posljednjih 15-tak godina ja sam trener tu u našem kraju, Varaždin je samo bio dvije godine u prvoj ligi a ostali nitko. Sada smo se dignuli zajedno u Prvu ligi, osjećam da sam u najboljim godinama i nema straha s moje strane što se tiče Prve lige, naglasio je Kovačević.

Pet pripremnih utakmica, a zatim naravno i prve utakmice u Prvoj ligi dat će konkretniji odgovor na pitanje o Kovačeviću kao prvoligaškom treneru. Međutim, u NK Varaždin uvjereni su da nakon ove, vrlo uspješne sezone u Drugoj ligi, Mario Kovačević može nastaviti nizati dobre rezultate s varaždinskom momčadi i u najvišem rangu hrvatskog nogometa.

Podsjetimo se da je od 26. rujna 2021. i utakmice u Solinu protiv istoimenog do 28. svibnja i pobjede na Dubravom Tim Kabel, Mario Kovačeviću Drugoj ligi s NK Varaždin nanizao 18 pobjeda, 3 remija i 4 poraza. Od maksimalnih 75 bodova osvojili su čak 57, što je podatak koji uvelike ide u prilog odluci uprave varaždinskog prvoligaša.

Prva pripremna utakmica i prvi test za momčad i trenera na rasporedu je već u subotu, a u goste dolazi prvoligaš Zrinski iz BIH.  

Komentari