Mumlek: Sramota, ne znam zašto se politika miješa tamo gdje joj nije mjesto

Objavljeno: 16.06.2015. 20:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Arhiva

Na Trgovačkom sudu u Varaždinu u utorak je određen privremeni stečajni upravitelj Nogometnom klubu Varaždin. To će vrlo vjerojatno ubrzati proces pretvorbe i privatizacije pa ćemo do idućeg ročišta, koje je zakazano za rujan, doznati hoće li nekada slavni prvoligaš u povijest ili će postati dioničko društvo.

Prijedlog za otvaranje stečaja podnijela je bivša zaposlenica Zvjezdana Kefelja kojoj klub duguje više od 45.000 kuna za neisplaćene plaće i otpremninu. Određen privremeni stečajni upravitelj Želimir Uršulin koji sudu morati dostaviti izvješće o klupskoj imovini i ostalu dokumentaciju.

Iz toga će biti vidljivo ima li klub uopće dovoljno sredstva za pokriće troškova prethodnog postupka i eventualno otvorenog stečajnog postupka.

To će ubrzati proces pretvorbe i privatizacije. Klub je elaborat o pretvorbi i privatizaciji predao, a o njegovoj valjanosti odlučit će Povjerenstvo za pretvorbu i privatizaciju pri Ministarstvu obrazovanja, znanosti i sporta.

- O prihvaćanju elaborata odlučit će Povjerenstvo na sjednici za desetak dana. Što se pak tiče privremenog stečajnog upravitelja, njemu će biti predan popis imovine i ništa se ne događa što se prije nije događalo - rekao je direktor NK Varaždina, Zlatko Ivanković.

Nogometni klub Varaždin ima sve uvjete za otvaranje stečaja, s obzirom na dugovanja i blokadu računa. Dogodi li se najcrniji scenarij i završi li klub u stečaju, sve će se prebacati na klub osnovan prije tri godine, a riječ je o Varaždinu Školi nogometa.

- Nastavit će se s Varaždinom ŠN kao pravnim sljednikom kluba - dodao je Ivanković.

Cijelim raspletom nije nimalo zadovoljan trener trećeligaša NK Varaždina Miljenko Mumlek.

- Sve ide k najcrnijem scenariju i ovo je velika sramota. Ne znam zašto se vječito politika miješa tamo gdje joj nije mjesto. Ne znam kako će sve završiti, no ne sluti na najbolje - zaključio je Mumlek čija je ekipa u protekloj sezoni osvojila 11. mjesto u 3.HNL Istok.

Dogodili se stečaj NK Varaždinu, najviše gube mlađe uzrasne kategorije koje se više neće moći natjecati u 1.HNL (op.a. pioniri i kadeti) što će vrlo vjerojatno rezultirati odlaskom mladih i talentiranih nogometaša.

Komentari