Murić i Stolnik ponovno u zapaženim ulogama u dresu reprezentacije

Piše: Hrvoje Medved

Objavljeno: 08.05.2013. 20:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Marin Zdelar

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija na Europskom U-17 prvenstvu u Slovačkoj osvojila je bod u 2. kolu skupine B, odigravši 0:0 s reprezentacijom Rusije. U nastupu Hrvatske zapaženu ulogu ponovno su odigrali mladi nogometni puleni varaždinskog kraja, Robert Murić i Marko Stolnik...

Robert Murić u igru je ušao u 53. minuti te je u 75. minuti imao odličnu priliku, no njegov udarac obranio je ruski vratar. Drugi predstavnik našeg kraja Marko Stolnik solidno je odradio 80 minuta utakmice u obrani.

Obojica su igrala i u prvoj utakmici protiv Italije, koja je također završila rezultatom 0:0, u kojoj je tada Stolnik odradio svih 90. minuta dok je Murić također ušao s klupe i bio ponajbolji igrač na terenu.

Utakmica protiv Rusije bila je dosta izjednačena što sugerira i sam rezultat, no imali su naši mladi predstavnici odlične prilike pred kraj susreta kada su preuzeli dominaciju, ali nažalost propustili su priliku upisati sva tri boda.

Situacija se sada maksimalno zakomplicirala za Hrvatsku jer u zadnjem kolu u svakom slučaju mora slaviti protiv Ukrajine. Hrvatskoj reprezentaciji niti jedan drugi rezultat ne odgovarata za prolazak u polufinale, a sasvim je moguće da će prolazak ovisiti i o rezultatu utakmice Italija – Rusija.

Mini Vatreni u zadnjem kolu moraju na pobjedu u čemu će sasvim sigurno svoj obol dati i dvojica predstavnika Varaždinske županije.

Komentari