MŽNL: Buhin donio Plitvici bodove u županijskom derbiju, Varteks izgubio od Rudara

Objavljeno: 30.08.2015. 20:49

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 13:08

Danas poslijepodne odigrane su još četiri utakmice Međužupanijske nogometne lige. Rudar iz Murskog Središća je uz sudački „vjetar u leđa“ uzeo bodove mladoj i neiskusnoj momčadi Varteksa, Plitvica je u Gojancu 2:0 pobijedila Novi Marof, Međimurec u Dunjkovcu u pravoj golijadi slavio 5:3 protiv Centrometala, Graničar u Kotoribi 2:1 protiv Naprijeda.

Rudar iz Murskog Središća imao je ono što Varteksu vidno nedostaje – iskustvo. Iako su Bumbari poveli, golom Josipa Bobana već u 3. minuti utakmice, Luka Čalopa je pet minuta kasnije poravnao, a Nikola Šoltić 10 minuta prije odmora preokrenuo rezultat na 1:2. U poluvremenu je trener Varteksa Zoran Kastel morao zamijeniti strijelca Bobana (bolovi u leđima), međutim u nastavak se ušlo s dojmom da favorizirani Rudar nije kvalitetniji i da Varteks u toj utakmici može (barem) do boda. Ipak, mlada Varteksova momčad igrala je i dalje oprezno, bez pretjeranog rizika, dijelom zbog straha od kontranapada, međutim dijelom i zbog nedovoljno čvrstog uvjerenja u vlastite mogućnosti. Pa i u takvoj igri Varteks je dominirao, nekoliko puta probijao gostujuću obranu, u dva su navrata domaći tražili i najstrožu kaznu nakon povlačenja za dres u kaznenom prostoru. Ako to i ostavimo u domeni slobodnog sudačkog uvjerenja, onda trend međimurske sudačke trojke u završnih pola sata nije bio nimalo „slobodan“. Glavni sudac Srnec s nekoliko je dosuđenih prekršaja u napadu iziritirao varteksovce i njihove navijače, a pomoćnik s desne strane Martan tri puta dizao zastavicu u izglednim situacijama za domaće napadače. S druge strane, u samoj završnici, dvije su takve dvojbene situacije puštene, ovu drugu je u drugoj minuti sudačke nadoknade Podgorelec pretvorio i u pogodak, za konačnih 1:3.

Plitvica iz Gojanca je s čistih 2:0 slavila protiv Novog Marofa, oba je pogotka postigao Krunoslav Buhin – u osmoj minuti drugog poluvremena pa osam minuta prije kraja utakmice. Međimurec iz Dunjkovca i Centrometal pak su potpisali pravu golijadu, doduše bez neizvjesnosti. Darijan Treska je hat-trickom Međimurec doveo do 3:0 nakon 52 minute igre, šest minuta kasnije je Japanac Ogino povisi i na 4:0, Vincetić u 73. minuti smanjio, ali i Kregar 10 minuta prije kraja povisio na 5:1. Tek su u samoj završnici Bogović i Bačan ublažili poraz Centrometala, na konačnih 5:3. Slavio je i Graničar iz Korotibe protiv Naprijeda, 2:1 – Kos je doveo Kotoripčane u vodstvo u 51. minuti, autogolom Vlaha u 77. je Graničar povećao prednost, a u sudačkoj nadoknadi je smanjio Martinec.

U idućem kolu županijski će derbi igrati Zelengaj i Plitvica u Kučanu Donjem, Zadrugar će biti domaćin preloškoj Mladosti, Novi Marof Poletu iz Svetog Martina, Varteks će u goste Centrometalu, dok će Jalžabet gostovati u Cirkovljanu kod Naprijeda.

Rezultati 2. kola MŽNL: Jalžabet – Nedelišće 3:1, Sloboda (S) – Zadrugar 0:3, Mladost Komet – Zelengaj 2:0, Varteks – Rudar (MS) 1:3, Plitvica (G) – Novi Marof 2:0, Polet (SMnM) – Pušćine 1:0, Međimurec – Centrometal 5:3, Graničar (K) – Naprijed 2:1.

Poredak: 1. Jalžabet 4 boda (gol razlika 6:4), 2. Međimurec 4 (6:4), 3. Rudar (MS) 4 (4:2), 4. Polet (SMnM) 4 (2:1), 5. Zadrugar 3 (3:2)... 8. Plitvica (G) 3 (2:2)... 10. Novi Marof 3 (3:4)... 12. Varteks 3 (2:3)... 16. Zelengaj 0 (2:5).

Komentari