MŽNL: Jalžabet na krilima Tomislava Medveda „skinuo“ prvaka Nedelišće

Objavljeno: 30.08.2015. 10:48

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Odigrane su četiri od osam utakmica Međužupanijske nogometne lige, s ishodima od kojih je najzvučnije odzvonila 3:1 pobjeda Jalžabeta nad aktualnim prvakom Nedelišćem. Ugodno je iznenadio i Zadrugar s uvjerljivih 3:0 na gostovanju u Slakovcu, Zelengaj je izgubio u Prelogu, a danas je na rasporedu županijski derbi Plitvica – Novi Marof dok Varteks dočekuje viceprvaka Rudara iz Murskog Središća.

Tomislav Medved bio je junak utakmice u Jalžabetu. Nakon četiri gola Centrometalu u Macincu, Medved je s dva pogotka riješio derbi Jalžabet – Nedelišće. Domaćin je poveo već u 5. minuti golom Marka Hruška, ali je samo pet minuta kasnije Varaždinac u redovima Nedelišća Dejan Slunjski stavio stvari na početak, pogodivši za 1:1. Taj je rezultat stajao sve do 60. minute kad je prvi igrač Jalžabeta, napadač s prvoligaškim rejtingom Tomislav Medved, doveo svoju momčad u vodstvo. Jedanaest minuta prije kraja Medved je potvrdio pobjedu zabivši za 3:1, pojurivši i za titulom naj-strijelca lige, sa 6 pogodaka u samo dva kola.

Nakon poraza Zadrugara od Varteksa na otvaranju sezone, komentari su bili u stilu da je momčad iz Hrastovskog ipak bitno slabija od prošlosezonske. Pa tako i izabranicima trenera Kolaka gotovo nitko nije davao previše izgleda ni pred gostovanje u Slakovcu, kod Slobode koja je prošlu sezonu okončala četvrta, a aktualnu otvorila 2:0 pobjedom protiv preloške Mladosti, proljetos treće na tablici MŽNL. Međutim, Zadrugar je ugodno iznenadio i slavio visoku 3:0 pobjedu u Slakovcu; Dario Prlog doveo je zadrugare u vodstvo u 34. minuti, na isteku prvog poluvremena je Kristijan Katalenić povećao prednost iz kaznenog udarca da bi sedam minuta prije kraja utakmice Marko Šegović zabio za velikih 0:3. Sloboda je drugo poluvrijeme odigrala i s igračem manje, budući da je zbog prekršaja za jedanaesterac u završnici prvog dijela isključen Mišel Tkalčec.

Zelengaj je u Prelogu imao crnih 10 minuta, krajem prvog poluvremena, i to je bilo dovoljno da domaća Mladost Komet ode na 2:0 golovima 18-godišnjeg Vuka (35. minuta) i tri godine starijeg Hladnika (45. minuta). U nastavku su mreže mirovale, možda bi momčad iz Kučana i bolje prošla da je imala na raspolaganju povratnika, nekadašnjeg kapetana Borisa Ismajlovskog. No on će konkurirati tek za tradicionalni županijski derbi idućeg vikenda, protiv Plitvice iz Gojanca.

U četvrtoj subotnjoj utakmici Polet iz Svetog Martina na Muri slavio je s minimalnih 1:0 protiv Pušćina, izabranicima Dejana Cara presudio je u ranoj fazi utakmice (17. minuta) Marko Jurović. Danas se igraju četiri preostale utakmice 2. kola MŽNL, a najveću pozornost privlače županijski derbi Plitvica – Novi Marof i gostovanje najvećeg favorita za naslov, Rudara iz Murskog Središća, kod Varteksa. Preostala dva para su Međimurec – Centrometal i Graničar (K) – Naprijed, a sve su utakmice na rasporedu u 17:30 sati.

Komentari