MŽNL: Veliki nogometni dan za Jalžabet i Novi Marof

Objavljeno: 17.08.2014. 09:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

NK Jalžabet i NK Novi Marof imaju čast da svoj premijerni nastup u međužupanijskoj četvrtoj ligi otvore pred domaćom publikom. Derbi je u Jalžabetu, dolazi Ivančica.

Novoosnovana Međužupanijska liga Čakovec – Varaždin krenula je zapravo već jučer, čast da je otvore imali su Mladost iz Preloga i Plitvica iz Selnika. Predstavnik Varaždinske županije već je upisao prvi poraz, bivši trećeligaš Mladost s glatkih je 4:0 proslavio prva tri boda. Ostat će upisano, premijerni je pogodak postignut već u 10. minuti igranja ove lige, strijelac je bio Dino Bukal (preostala tri pogotka postigli su preloški domaćini u drugom poluvremenu, u samo pet minuta - Golubić u 47. minuti, Caban u 50. i Murković u 52. minuti utakmice).

Iako su mnogi dugogodišnji poznavatelji nogometnih prilika u sjeverozapadnoj Hrvatskoj skloni tvrdnji da će ova liga djelovati po onoj Ekströmovoj „Plesala je jedno ljeto“, činjenica je da je ona – sa skupih 18 umjesto prvotno zamišljenih 14 klubova sudionika – ovog vikenda krenula. I kao takva će za neke županijske klubove definitivno biti iskorak. Prije svih će velika biti ova nogometna nedjelja za NK Jalžabet, koji je dobio na čast da na svojem prekrasnom novom stadionu odmah doživi pravi županijski derbi, u Jalžabet naime dolazi bivši trećeligaš i jedan od najrenomiranijih klubova Varaždinske županije – NK Ivančica, klub koji je prije 13 godina (sezona 2001./'02.) nastupao čak i u Drugoj HNL.

Pozornost plijeni i utakmica u Novome Marofu, čiji je gost također novi četvrtoligaš Centrometal iz Macinca, klub koji ne skriva svoje ambicije. Novi Marof se nauživao i prvoligaških uzbuđenja, ali onih malonogometnih, ovo je ipak nešto drugo i možda prilika da klub koji posljednjih godina odlično radi s mlađim uzrastima ostvari i zapaženi seniorski uspjeh.

Domaćin je u 1. kolu MŽNL i Plitvica iz Gojanca, dolazi joj Rudar iz Murskog Središća, međutim u Gojancu se ipak ne osjeća takvo nogometno uzbuđenje kao u Jalžabetu i Novome Marofu; Gojančani su svoj klub gledali već i u završnicama nacionalnoga kupa, igrali natjecateljski nogomet i s prvoligašima (ugostili Dinamo, putovali u Zadar...), uostalom i ove će jeseni kao viceprvak županijskoga kupa zaigrati u pretkolu HN Kupa (u Gojanec 27. kolovoza dolazi novi drugoligaš Bistra). 

Od preostalih VŽ-predstavnika u ovom rangu natjecanja, županijski prvak Zadrugar iz Hrastovskog gostuje u Slakovcu kod Slobode, Zelengaj pak u Kotoribi kod bivšeg trećeligaša Graničara. Sve utakmice igraju se u 17:30 sati.

Parovi 1. kola MŽNL Čk-Vž: Jalžabet – Ivančica, Novi Marof – Centrometal, Plitvica (G) – Rudar (MS), Sloboda (S) – Zadrugar, Graničar (K) – Zelengaj, Polet (SMM) – Nedelišće, Pušćine – Archea Čakovec, Naprijed – Sloga (Čk); Odigrano: Mladost Komet (P) – Plitvica (S) 4:0.

Komentari