sport koji je u začecima

Na 2. Prvenstvu Srednje Europe u disc golfu sudjelovali i Varaždinci

Objavljeno: 13.06.2017. 16:11

Zadnja izmjena: 13.06.2017. 16:12

Proteklog vikenda u Toplicama Sveti Martin održano je 2. Prvenstvo Srednje Europe u disc golfu, te smo saznali koji su najbolji disc golferi s područja koje obuhvaća Poljsku, Češku, Slovačku, Austriju, Mađarsku, Sloveniju i Hrvatsku. Izvršni organizator prvenstva bila je tvrtka Lagoda Disc Golf iz Varaždina.

Ovo natjecanje po prvi puta je održano prošle godine u Slovačkoj, a u ovogodišnjem drugom izdanju nastupilo je maksimalnih 72 igračica i igrača. Prvenstvo se igralo na terenu kod hotela Spa Golfer, a ujedno je bilo i test za Europsko prvenstvo koje će se u kolovozu 2018. godine održati na istoj lokaciji i na kojem će sudjelovati 200 najboljih igrača starog kontinenta.

S obzirom da je disc golf u Hrvatskoj još uvijek u začecima, i da igrači u npr. Češkoj, Slovačkoj i Austriji imaju puno bolje uvjete za trening, više jakih turnira i konkurenciju koja podiže kvalitetu, naši igrači teško da su mogli do značajnijih uspjeha ovaj vikend, a najbolji rezultat koji su ostvarili je 7. mjesto Maje Šimenc kod žena, 12. mjesto Marka Kralja kod juniora te 20. mjesto Tomislava Goričkog u najbrojnijoj i najžešćoj muškoj konkurenciji.

Komentari