TRIATLON KLUB SJEVER

Na Aquacityju sljedeće nedjelje olimpijski triatlon

Objavljeno: 29.08.2022. 19:00

Zadnja izmjena: 30.08.2022. 07:55

U nedjelju, 4. rujna Triatlon klub Sjever i Trkački klum Matarhon 95 organiziraju sportski event na Aquacityu - 1. Aquacity Challenge.

Duga tradicija održavanja triatlona u Varaždinu omogućila im je da naprave iskorak i da uz “Triatlon ligu Beciklin” organiziraju i dužu utrku - olimpijski triatlon (1,5/40/10). Na ovu utrku izdržljivosti može se prijaviti svaki rekreativac koji bira hoće li odraditi jedan sport u štafeti, dva sporta na akvabike-u ili će završiti olimpijski triatlon. Za one najmlađe organiziramo akvatlon, utrku koja spaja plivanje i trčanje.

Olimpijski triatlon je disciplina koja spaja 1500m plivanja, 40km biciklizma i 10km trčanja, te se u takvom formatu održava i na Olimpijskim igrama. Akvabike je novost u svijetu triatlona, a upravo će u sklopu “Aquacity Challenge-a” biti prva službena utrka te discipline u Hrvatskoj. Utrka spaja 1km plivanja i 24km biciklizma. 

Najavljeno je više od 100 sportaša iz cijele Hrvatske, a prijavljen je i 1 štafetni tim iz Mađarske. Na utrci bi trebao nastupiti i Dejan Patrčević, najuspješniji hrvatski triatlonac svih vremena, te dugogodišnji trener i osnivač Triatlon kluba Samobor. 

Komentari