Na Aquacityu počela 4. FELT triatlon liga Varaždin

Objavljeno: 05.07.2012. 08:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: 3sporta.com

Na varaždinskom Aquacityu počela je sve popularnija FELT triatlon liga, u svojem četvrtom, još boljem i bogatijem izdanju. Liga će se održavati u osam kola, srijedom u srpnju i kolovozu (sve srijede osim 15. kolovoza).

Glavni pokrovitelj lige je tvrtka Matis Adria d.o.o. koja podupire organizatora lige, Triatlon klub 042 Varaždin, ali i osigurava nagrade za najuspješnije natjecatelje. Tvrtka zastupa svjetski poznati biciklistički brand FELT pa se po njemu i zove ovogodišnje izdanje lige.

Utrke će biti otvorene za sve licencirane triatlonce, rekreativce, nelicencirane natjecatelje i strane državljane. Natjecanja će se održavati u tri discipline. Aquatlon  je disciplina koja uključuje 70 m plivanja i 600 m trčanja, a namijenjena je djeci od 8 do 12 godina. Supersprint triatlon uključuje 375 m plivanja, 14 km bicikla i 2,5 km trčanja i disciplina je u kojoj se natječu svi stariji od 8 godina.

Ovo je disciplina posebno pogodna za rekreativce i one koji će po prvi puta isprobati triatlon. Sprint triatlon, kao elitna disciplina, uključuje 750 m plivanja, 21 km bicikla i 5 km trčanja i na njoj sudjeluju stariji od 16 godina.

Natjecatelji stari do 18 godina, koji će se natjecati u supersprintu, imaju mogućnost osvojiti i glavnu nagradu lige – cestovni bicikl! Organizatori su se pobrinuli da osmisle sustav bodovanja koji mogućnost osvajanja glavne nagrade daje svakom mladom natjecatelju i natjecateljici, bez obzira na triatlonsko iskustvo.

Naime, bodovat će se plasman na natjecanju na uobičajeni način, ali će se na posebnoj listi uz bodove za plasman dobivati i dodatni bodovi za svakog "frenda" kojeg natjecatelj dovede sa sobom da se i on natječe.

Tako i obični rekreativci, ukoliko dovedu više svojih prijatelja na natjecanje, mogu osvojiti glavnu nagradu - cestovni bicikl.

Triatlon ligu vrlo uspješno, već četvrtu godinu za redom, organizira Triatlon klub 042.

Izvor: 3sporta.com

Komentari