Na Poljud stižu skauti najboljih Europskih klubova

Objavljeno: 08.09.2011. 12:49

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Vladimir Dugandžić / Cropix

Samo su još dva dana do najvećeg derbija hrvatskog nogometa, a interes gotovo nikada nije bio veći. Ne odnosi se to samo na potražnju za ulaznicama, već i na broj zaprimljenih zahtjeva za akreditacije, piše index.

Glasnogovornik Hajduka Ante Bilić otkrio je kako je stiglo čak 25 zahtjeva za akreditacije iz inozemstva, a između ostalih svojih dolazak najavili su skauti Reala, Valencije, Manchester Uniteda i Marseillea.

Jednako kao što je i predsjednik Dinama Mirko Barišić urgirao na smanjenje tenzija između sjevera i juga, tako je i član Uprave Hajduka Milo Nižetić pokušao "spustiti loptu na zemlju".

-Očekujem spektakl, nogometni praznik i prepuni stadion. Očekujem da se lopta spusti na zemlju u svakom smislu te fraze, a naša želja je da se nakon utakmice priča samo o nogometu, a periferne stvari da se ostave po strani. Naši su igrači maksimalno pripremljeni i motivirani i ukoliko pruže dobru i kvalitetnu igru na granici fanatizma i očekujem da mogu usmjeriti utakmicu na našu stranu. Cilj je pobjeda, to smo u stanju i vjerujem da ćemo dati koliko je dovoljno da bismo tu utakmicu dobili-rekao je Nižetić.

Nižetić ne prihvaća konstataciju da Dinamo ima kvalitetnu momčad, a Hajduk atmosferu. Kaže, priznat će Modrima da su bolji tek ukoliko ih svladaju na Poljudu.

-Dinamu želim pobjedu protiv Reala, ali u subotu bodovi ostaju u Poljudu. Hajdukova prednost su navijači, kompaktnost i rekao bih ekstreman motiv. Ono što je najbitnije, i Dinamo i Hajduk težit će gradnji igre, a ne destrukciji. Znam da derbiji tradicionalno ne nude previše lijepih poteza i golova, ali nadam se da će ovaj put biti drugačije i da ćemo zadovoljiti naše vjerne navijače- dodao je Nižetić.

Hajduk je u srijedu popodne odradio prvi trening dvodnevnih priprema na Braču. Momčadi se priključio Danijel Subašić, te Masahika Inoha koji je s Japanom u utorak gostovao u Uzbekistanu, a iz Splita prema Supetru krenuo trajektom točno u ponoć.

Bijeli će tijekom četvrtka odraditi dva treninga, a povratak u Split je na rasporedu u petak poslijepodne.

Izvor: index.hr

Komentari