odlazak iz kluba

KOLIKO ĆE DUGO OVI MLADI OSTATI U AK SLOBODA? Na seniorsko natjecanje Varaždinci poslali samo juniore!

Objavljeno: 05.02.2017. 18:45

Zadnja izmjena: 05.02.2017. 18:52

Prvo da vam predstavimo ova mlada lica - to su varaždinske atletske nade, talentirani juniori koji su na nedavnom dvoranskom prvenstvu Hrvatske u atletici postigli zapažene rezultate - i to u konkurenciji mlađih seniora!

Da počnemo s veselijim dijelom priče - jer se radi o juniorima koji ulažu puno truda i talenta. Predstavljamo vam sve ova mlada lica sa slike, s lijeva na desno. Prvi je Luka Ilčić, koji je bio 6. u skoku s motkom. Drugi je Ivan Novko, koji je bio 5. u utrci na 60 m. Potom je tu Svea Gradinšćak, koja je bila 7. u troskoku i 8. u skoku u dalj. Do nje je Ena Krebelj, koja je bila 5. u utrci na 60 m. Petra Špicer je bila 5. u troskoku i 7. u dalju. Na kraju je Karlo Marcijuš, koji je bio 4. u utrci na 60 metara.

Tamnija strana medalje 

Već smo rekli da su ovi juniori - među kojima ima i mlađih juniora - to sve napravili na natjecanju mlađih seniora, dakle, onih koji su po 2, 3 i više godina stariji od njih. I s te strane, ovim mladim entuzijastima - uistinu sve čestitke! Zapamtite njihova imena, ustraju li u svom atletskom angažmanu, oni će ostaviti dobar trag u našoj atletici.

Ali problem AK Slobode je što jednostavno ostaju bez seniora, tako da nisu imali niti jednoga za ovo natjecanje. Iz njihovog kluba seniori odlaze u druge sredine zbog, kako sami predstavnici kluba kažu, nastavka školovanja ili boljih materijalnih uvjeta. Posljednji i najveći primjer je Sara Kolak, ili ne tako davni slučaj sprintera Željka Vinceka. Iznimno je važno sačuvati ovakve atletičare, a to, dakako, iziskuje i dodatne novce. Kojih, nažalost, baš i nema. Nadamo se da će ovih 6 mladih sa slike ostati u klubu i postizati još bolje rezultate. Ili ćemo uskoro slušati i o njihovim sjajnim rezultatima, ali za klubove izvan našeg Varaždina.

Komentari