'veća sredstva za udruge'

Na sjednici Skupštine ZSUGV-a usvojeni prijedlozi raspodijele sredstava za 2023. godinu

Objavljeno: 03.07.2023. 12:47

Zadnja izmjena: 03.07.2023. 12:47

Na 45. sjednici Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina usvojeni su prijedlozi raspodjele sredstava iz Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2023. godinu.

Između ostalog, doneseni su prijedlozi za nagrađivanje vrhunski kategoriziranih sportaša, kao i perspektivnih sportaša. Donijet je prijedlog za financiranje sportske škole u svrhu poticanja i promicanja sporta, zatim prijedlog za sufinanciranje sportskih udruga te prijedlog o sredstvima za sportske aktivnosti osoba sa teškoćama u razvoju i osoba sa invaliditetom.

Sredstva iz Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina u 2023. godini iznose nešto više od 1,72 milijuna eura, što je za gotovo 79 tisuće eura više nego protekle godine. Tako je, između ostalog, za djelovanje sportskih udruga, zajednica i saveza ove godine namijenjeno 537,5 tisuća eura, dok je za stručne poslove u sportu, pod koje spada rad trenera s mlađim kategorijama i usavršavanje stručnih kadrova, namijenjeno 123,4 tisuće eura.

'Veća sredstva za udruge'

Na financiranje troškova održavanja i funkcioniranja sportskih građevina kojima upravlja Zajednica i financiranje djelovanja Zajednice odlazi 552,2 tisuće eura, dok na sufinanciranje troškova održavanja gradskih sportskih građevina kojima upravljaju ostale sportske udruge odlazi 176,6 tisuća eura.

- Ove godine naše sportske udruge mogu računati na veća sredstva za svoj rad. U planu je još više manjih projekata koji će biti namijenjeni djeci i osobama s invaliditetom, a na redu su i neke kapitalne investicije - rekao je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Alen Runac.

Natkrivanje Balona II

Pri tome je najavio natkrivanje Balona II, odnosno zamjenu cerade u prostoru kojeg koriste borilački sportovi, za čije radove je namijenjeno 40 tisuća eura. Uz to, u planu je sanacija zgrade na nogometnim igralištima NK Mladost i NK Zelengaj u vrijednosti od 7.180 eura te izmjena podloge "taraflexa" u stolnoteniskoj dvorani u vrijednosti od 1.600 eura.

Na 45. sjednici Skupštine ujedno je sa novim Zakonom o sportu usklađen i postojeći statut Zajednice sportskih udruga te je jednoglasnom odlukom u članstvo Zajednice primljen Inline hokej klub Varaždin.

Komentari