ZSUGV

Foto - Na Skupštini sportske udruge iznijele bojazan zbog povećanja cijena energenata

Objavljeno: 27.09.2022. 20:02

Zadnja izmjena: 27.09.2022. 20:25

Na večerašnjoj Skupštini Zajednice sportskih udruga grada Varaždina donešen je Prijedlog proračuna za sportsku 2023. godinu.

Tajnik ZSUGV Patrik Košćak naglasio je kako je Prijedlog proračuna javnih potreba u sportu u skladu s projekcijama gradskog Proračuna za 2023. Godinu.

- Ukupni trošak sporta u Gradu Varaždinu je oko 45 milijuna kuna, a 12,460.000 kuna zadovoljit će sve programske točke u našem Prijedlogu Programa javnih potreba u sportu u 2023. godini. Imam nekoliko mjesta gdje su značajnija povećanja, a ne samo 10 posto, a prije svega to se odnosi na trošak energenata i energije ukupno, dodao je Košćak.

Predstavnik NK Mladost Biškupec iznio je konkretanu činjenicu da im je račun za struku u kokovozu prošle godine bio 300 kuna, a za kolovoz ove godine 1.300 kuna.

Problem balona

Predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina Alen Runac također je upozorio na poteškoće u kojima će se naći klubovi i sportske udruge ali i  ZSUGV zbog sportskih objekata kojima upravlja, pogotovo zbog cijene struje i plina.

- Konkretno veliki su troškovi bili i inače na balonima. Ogromni su to troškovi za grijanje, za struju i jako se toga bojim. Klubovi žele trenirati a troškovi su enormni i nešto se mora poduzeti da se saniraju baloni. Razmišlja se o gradnji novog čvrstog objekta ili o rekonstrukciji pokrova sadašnjih balona.

Dalje je naglasio kako će se Zajednica nastaviti brinuti da vrhunski sportaši ne odlaze u druge sredine, te da im u tome pomaže i HOO, koji putem države i financira vrhunske sportaše 1, 2. i 3. kategorije, dok ih lokalne zajednice ih dodatno stimuliraju kako bi ostali.

- ZSUGV vodi brigu da osigura uvjete za trenažne procese, a isto tako sufinancira i rad trenera. Plus za sufinanciranje liječničkih pregleda, pa onda sufinanciranja rada mlađih uzrasnih kategorija. Sve odluke danas su donešene jednoglasno što znači da svi zajedno radimo na progresu sporta u gradu Varaždinu, zaključio je Runac.

Komentari