Izborio vizu za smotru Francuskoj

Najboljem varaždinskom sportašu Enesu Gariboviću titula seniorskog prvaka Hrvatske

Objavljeno: 21.03.2016. 13:12

Zadnja izmjena: 21.03.2016. 13:14

Foto: KK varaždin

U subotu je u Sv.Ivanu Zelini održano seniorsko prvenstvo Republike Hrvatske za karatiste...

Osim što je bilo prestižno postati državnim prvakom za 2016.godinu bilo je još i važnije izboriti vizu za Europsko seniorsko prvenstvo koje se održava u Francuskoj (Montpellier) početkom svibnja.

I karate klub Varaždin imao je svojeg predstavnika  na ovom natjecanju. Najbolji sportaš grada Varaždina za 2015. godinu, Enes Garibović nastupio je u kategoriji seniori -75 kg i kroz četiri teško dobivene borbe postao seniorski prvak Republike Hrvatske.

U toj kategoriji je bilo šest osvajača europskih i svjetskih medalja.U prvoj borbi Enes je pobjedio Hager Mislava (KK Pula), u drugoj eliminirao Darija Svetića(KK Samobor), u trećoj Alana Šurbeka(KK Student Zagreb) i u finalnoj borbi Gorana Lučina (KK Sokol Split).

Dario Svetić, Alan Šurbek i Goran Lučin su standardni seniorski reprezentativci i osvajači medalja sa Europskih i Svjetskih prvenstava.

U toj su kategoriji nastupili još i osvajači medalja na Europskim i Svjetskim smotrama Neven Martić, Ivan Martinac i Ivan Blažičević, ali nisu izborili  vizu za Francusku.
Enesa je kroz prvenstvo vodio njegov otac i trener Karate kluba „Varaždin“ Esad Garibović.

Zadnji put je seniorsko karate zlato stiglo u Varaždin prije 18 godina.

Komentari